Nogomet

VIDEO: Egipat bez Salaha bezopasan, Belgija se prošetala do pobjede

Branimir Korać • četvrtak, 07.06.2018.
VIDEO: Egipat bez Salaha bezopasan, Belgija se prošetala do pobjede
Foto: EPA

Belgijci su u predzadnjoj probi uoči odlaska u Rusiju u Bruxellesu ugostili Egipat i bez problema upisali visoku pobjedu. Još jednom se potvrdilo kako Egipat bez Salaha nije niti približno toliko opasan...

Nakon remija bez pogodaka protiv Portugala i dosta skromnog nastupa, Belgijci su tražili bolju igru i pobjedu protiv Egipta. Dobili su oboje. Egipćani su i dalje bez Mohameda Salaha, a bez njega ipak nije jednostavno igrati.

Roberto Martinez nakon dvoboja bio je zadovoljniji, a posebno ga može veseliti dobar nastup Edena Hazarda koji je u prvom poluvremenu briljirao, a sve je začinio važnom ulogom kod prvog gola i pogotkom za 2:0.

U 27. minuti dobro je pucao, ali 45-godišnji vratar Egipta Essam El-Hadary odbio je loptu, no samo do Romelua Lukakua koji zabija za 1:0.

Desetak minuta kasnije domaćin povećava prednost. Carrasco je ubacio za Hazarda koji rutinski zabija za povećanje vodstva na 2:0.

U nastavku susreta Belgija je i dalje kontrolirala situaciju na travnjaku, a do trećeg pogotka stigla je u sudačkoj nadoknadi preko Fellainija.

Kao što Egiptu nije igrao Salah, Belgiji je nedostajao također ozlijeđeni Vincent Kompany koji bi možda mogao nastupiti u generalnoj probi uoči puta za Rusiju u ponedjeljak protiv Kostarike.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!