Rukomet

Nizozemci senzacionalno svladali Švedsku, Slovenci u teškoj situaciji

Mihaela Bradovski • subota, 09.06.2018.
Nizozemci senzacionalno svladali Švedsku, Slovenci u teškoj situaciji
Foto: FaH

Osim pobjede Hrvatske protiv Crne Gore, odigrana su još tri susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u rukometu. Mađari i Norvežani napravili su dobar posao protiv Slovenije i Švicarske, a Nizozemci su iznenadili Švedsku...

Senzaciju u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstva napravila je Nizozemska koja je u Hertogenboschu svladala Švedsku s 25:24. Nizozemci su protivno svim očekivanjima upisali pobjedu protiv velikog favorita, jako je teško za očekivati da će Švedska ovako skromno odigrati i u uzvratu u Kristianstadu, međutim pobjeda je ono što će Nizozemska dugo pamtiti.

Cijelim tijekom susreta Švedska se mučila i nikako nije mogla preuzeti kontrolu nad susretom. Nizozemci su u prvom poluvremenu imali i tri gola viška, u drugom dijelu igralo se uglavnom gol za gol, ali Šveđani su bili ti koji su konstantno hvatali zaostatak.

Iso Sluijters predvodio je Nizozemsku s pet golova, a kod Švedske šest je zabio Albin Lagergren.

Norveška se prošetala do pobjede protiv Švicarske 32:26 i odradila najveći dio posla uoči uzvrata. Iako Švicarce predvode Andy Schmid i na vratima Nikola Portner, nije bilo dovoljno za ipak prejake Norvežane koji su imali i dvoznamenkastu prednost tijekom drugog dijela.

Posebno raspoložen bio je Sander Sagosen s deset golova, a po pet su dodali Kristian Bjornsen i Kent Robin Tonnesen. Kod Švicaraca po šest golova postigli su Maximilian Gerbl i Andy Schmid.

Mađarska je napravila veliki korak prema Svjetskom prvenstvu pobjedom u Kopru protiv Slovenije 29:24. Stvari su krenule krivim smjerom za Slovence u trenutku kada je ozljedu zaradio Matej Gaber, u 23. minuti morao je napustiti parket te je prebačen u bolnicu zbog ozljede oka, a u završnici susreta Mađarska je iskoristila krizu Slovenije i odvojila se.

12 minuta Slovenija nije mogla do pogotka, Mađarska je za to vrijeme napravila 6:0 i odvojila se na 29:23 te upisala pobjedu. Na svoj parket nosi ugodnih pet razlike, ali unatoč tome Vujović i igrači se ne predaju već tvrde da će maksimalno podići igru i uzvratiti Mađarima.

Po šest golova kod Mađarske postigli su Richard Bodo, Bendeguz Boka i Mate Lekai, a kod Slovenije Vid Kavtičnik zabio je sedam golova.

Kvalifikacije za SP:
Nizozemska - Švedska 25:24
Norveška - Švicarska 32:26
Slovenija - Mađarska 24:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!