Nogomet

Spremni za Svjetsko: Brazil potopio Austriju u Beču

Jan Šneler • nedjelja, 10.06.2018.
Spremni za Svjetsko: Brazil potopio Austriju u Beču
Foto: EPA

U posljednjoj prijateljskoj utakmici prije nastupa na Svjetskom prvenstvu, Brazil je potvrdio odličnu formu te je pobjedom protiv Austrije zaokružio niz od četiri utakmice ove sezone bez primljenog pogotka...

Već se odavno zna kako Brazilci imaju velika očekivanja od predstojećeg Svjetskog prvenstva. Nakon što su poniženo i tužno završili prošlu svjetsku smotru na vlastitom tlu, Brazilci žarko žele bolji rezultat u Rusiji. U prilog tome idu im rezultati koje postižu u prijateljskim ogledima.

Danas poslijepodne red je pao na Austriju, protivnika koji bi trebao imitirati Švicarsku s kojom Brazil igra u grupnoj fazi. Ne treba niti govoriti kako je protiv Austrije, Brazil bio dominantan i zasluženo došao do slavlja. Na početku samog susreta pokušali su s jedne strane Casemiro, a s druge Marko Arnautović, no oba udarca završila su izvan okvira gola.

U 36. minuti Brazil konačno dolazi do vodstva. Lijepu dubinsku loptu primio je Gabriel Jesus, izbjegao zaleđe te pomalo iskosa prekrasno pogodio suprotni vratarov kut. Brazilci nisu jurili bezglavo na gol jer je ipak bila riječ o prijateljskom susretu, no strpljivo su gradili napad i ostvarivali veliku prednost u posjedu.

U nastavku, Brazil je došao i do drugog gola. U 63. minuti Willian je uposlio Neymara, koji fantastičnim driblingom baca na leđa Aleksandra Dragovića i s par metara lagano zabija za 0:2. Samo šest minuta kasnije, nekadašnji suigrači iz Liverpoola mini akcijom potvrdili su slavlje Brazila.

Roberto Firmino primio je loptu, lijepo poslao loptu u prostor prema Phillipeu Coutinhu a ovaj se sjurio prema golu i još jednom pogodio suprotni vratarov kut. Do kraja susreta, Brazil je mogao i povećati vodstvo, no udarac Coutinha uzdrmao je gredu.

Prijateljska utakmica:
Austrija - Brazil 0:3

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!