Nogomet

Dvostruki strijelac Čerišev: "Ne mogu opisati kako se osjećam", Čerčesov: "Napravili smo prvi korak"

Petar Jenjić • četvrtak, 14.06.2018.
Dvostruki strijelac Čerišev: "Ne mogu opisati kako se osjećam", Čerčesov: "Napravili smo prvi korak"
Foto: EPA

Veliku pobjedu, kako rezultatski, tako i psihološki, ostvarila je Rusija u Moskvi gdje je na otvaranju Svjetskog prvenstva s 5:0 pregazila Saudijsku Arabiju. Dok su sa strane poraženih vidno nezadovoljni konačnim rezultatom, Rusi mogu barem malo odahnuti jer su se pred domaćim navijačima pokazali u pravom svjetlu...

Denis Čerišev ušao je u igru u 23. minuti nakon ozljede Alana Džagojeva i izborniku vratio na najbolji mogući način. U pobjedi 5:0 ugradio je i svoja dva pogotka.

"Ne mogu riječima opisati kako se sada osjećam. Jako sam sretan zbog svoje obitelji koja se mučila sa mnom i mojim ozljedama. Oni su to zaslužili i nikada nisam sanjao nešto ovako. Moj drugi gol, neko vrijeme na treningu smo radili na tome. Nisam imao vremena za razmišljanje kad je Dzjuba spustio loptu glavom", kazao je Čerišev i dodao kako nije imao problema s odlukom izbornika da krene s klupe.

Nakon ovako visoke pobjede i upisana tri boda mogao je odahnuti i ruski izbornik Stanislav Čerčesov.

"Iskreni smo u onome što radimo. Bio sam opušten jučer i bio sam opušten i danas jer poznajem svoje igrače. Zadovoljstvo je raditi s njima. Napravili smo prvi korak i sada dolaze još teži protivnici. Ne znamo hoće li igrati Mohamed Salah jer s njim i bez njega to je respektabilna momčad, ali s njim ipak jača."

Čerčesov se osvrnuo i na spomenutu ozljedu Džagojeva kazavši kako ne zna hoće li još igrati na turniru te da sutra ima pretrage koje će reći nešto više.

SP 2018., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rusija5:0Saudijska Arabija
Egipat0:1Urugvaj
1Urugvaj 35:0+59
2Rusija 38:4+46
3Saudijska Arabija 32:7-53
4Egipat 32:6-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2018. u 01:43
    Niste vi bili dobri, koliko oni slabi. Spasio vas ramazan, jer su arapi postili i zato nisu imali snage igrati..
    Obrisan korisnik