Nogomet

Queiroz: "Nemamo terene, nemamo kampove, nemamo protivnike za prijateljske utakmice..."

Mihaela Bradovski • petak, 15.06.2018.
Queiroz: "Nemamo terene, nemamo kampove, nemamo protivnike za prijateljske utakmice..."
Foto: EPA

Izbornik Irana Carlos Queiroz nakon dvoboja protiv Maroka govorio je uglavnom o situaciji u kojoj se nalaze njegovi igrači. Iran je trenirao u teškim uvjetima, ali na SP-u je krenuo pobjedom...

Dobro su poznati svi problemi s kojima se Iran susreće. Zbog nametnutih sankcija nije čak mogao dobiti niti pošiljku kopački, a protivnici su otkazivali prijateljske dvoboje.

"Doputovali smo u Rusiju bez nekih pripremnih utakmica jer neke reprezentacije nisu htjele igrati protiv nas. Mi nemamo kampove i imamo probleme. Kao što sam rekao i prije utakmice, mi iz toga izvlačimo inspiraciju, neku vrstu motivacije, a to je nešto posebno", poručio je Carlos Queiroz.

Ono što traži i što ga najviše smeta je činjenica da njegovi igrači nemaju jednak tretman kao ostali nogometaši svijeta.

"Igramo i treniramo u jako lošim uvjetima. Nemamo terena, nemamo kampova, ne igramo prijateljske utakmice zbog sankcija. Mislim da je moja dužnost reći - pustite dečke igrati nogomet. Oni su samo nogometaši. Pustite im da uživaju u igri kao svi drugi nogometaši na svijetu. Oni nisu protiv nekoga ili nečega, samo žele igrati nogomet."

Queiroz upozorava kako treba poštovati Fifine standarde i maknuti politiku od sporta.

"Na Svjetskom smo prvenstvu pod okriljem Fife, a jedan od glavnih Fifinih postulata je ostavite politiku izvan nogometa što se ovdje ne događa. To je potpuno nepravedno prema 23 igrača koji žele igrati nogomet. Pokazali su da zaslužuju tretman kao svi igrači svijeta."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani18.06.2018. u 09:28
    Potpisujem od riječi do riječi, bravo Queiroz
    Bogomdani