Nogomet

Santos: "Tehnička kvaliteta i mentalna snaga čine Ronalda jednim od najboljih nogometaša na svijetu"

Marjan Kreševac • petak, 15.06.2018.
Santos: "Tehnička kvaliteta i mentalna snaga čine Ronalda jednim od najboljih nogometaša na svijetu"
Foto: EPA

Portugal je zahvaljujući velikoj predstavi Cristiana Ronalda i njegova tri pogotka došao do boda u susretu s reprezentacijom Španjolske, a veliki Portugalac postao je prvi nogometaš u povijesti koji je postigao pogodak na osam velikih natjecanja za redom uključujući svjetska i europska prvenstva...

Možete ga mrziti ili voljeti, ali morate mu priznati da je jedan od najvećih nogometaša današnjice, a da ova teza ima uporište Cristiano Ronaldo najbolje je dokazao u posljednjoj utakmici prvog kola skupine B na Svjetskom prvenstvu protiv Španjolske. Tri puta je Ronaldo zatresao španjolsku mrežu i osigurao veliki bod svojoj reprezentaciji.

"Jako sam sretan, igrali smo protiv favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, dva puta smo bili u vodstvu i mislim da je konačan rezultat pravedan", započeo je svoje viđenje susreta junak Portugala, Ronaldo. "Uspjeli smo izjednačiti pred sam kraj susreta i to me ispunjava srećom. Sada se trebamo koncentrirati na sljedeću utakmicu i nastojati da pobjedom zasjednemo na vrh grupe".

Svjestan je Ronaldo da ovaj bod protiv Španjolske neće ništa značiti ako i u preostala dva susreta Portugal ne odigra na ovakvom nivou: "Portugal će se pomicati na tablici grupe B. Znamo da to neće biti lako, ali moramo ići susret po susret. Mi nismo favoriti, ali ćemo dati sve od sebe da dođemo što dalje. Momčad igra dobro i uvjeren sam da možemo postići dobar rezultat u konačnici".

Izbornik Portugala Fernando Santos: "Borili smo se do posljednje sekunde i vjerovali, nismo željeli remi, ali na kraju svega mislim da je to najpošteniji rezultat. Nisam u potpunosti zadovoljan našom izvedbom, mi smo momčad koja je bazirana na tehnici, a ako nemate loptu nemate ni koristi od tehnike. Na tome moramo poraditi u budućim nastupima".

"Cristiano Ronaldo ima nevjerojatnu mentalnu izdržljivost, ima nevjerojatnu tehniku i to je ono što ga čini jednim od najboljih nogometaša na svijetu. Kada smo gubili 3:2 upravo on je bio taj koji je psihički podigao cijelu momčad. On je igrač koji igra u velikom klubu, u završnicama velikih natjecanja i to je ono što mu daje drugačiji pogled na utakmicu od svih ostalih na terenu", izjavio je Santos o svojoj zvijezdi.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!