Nogomet

Hareide: "Velika zahvala našoj obrani koja je sačuvala tri boda na otvaranju prvenstva"

Marjan Kreševac • subota, 16.06.2018.
Hareide: "Velika zahvala našoj obrani koja je sačuvala tri boda na otvaranju prvenstva"
Foto: EPA

Iako je Danska u većem dijelu susreta bila u inferiornom položaju zahvaljujući pogotku Yussufa Poulsena uspjeli su na kraju stići do sva tri boda...

Danci su se u konačnici dosta spretno i sretno izvukli u svom premijernom nastupu u Rusiji. Peru je imao jedanaesterac, većim dijelom utakmice bio puno konkretniji prema vratima Danaca, ali u konačnici za sav svoj trud nagrađeni su porazom.

Izbornik Perua Ricardo Gareca bio je oduševljen atmosferom na stadionu: "Igrali smo protiv Danske koja je uistinu velika nogometna momčad. Imali smo sjajnu atmosferu na stadionu i željeli smo dati sve najbolje od sebe. Znali smo da ćemo imati veliku podršku, ali nismo vjerovali da će ovoliko ljudi potegnuti na tako daleki put kako bi nas bodrili".

"Peru je uložio puno truda i želje kako bi došao do izjednačenja, ali zahvaljujući našoj pametnoj igri to im nije uspjelo. Moram odati priznanje obrani kao i cijeloj momčadi. Mislim da je ovo naša peta utakmica bez primljenog pogotka, a igrati protiv protivnika na Svjetskom prvenstvu i postići nešto takvo nije ni malo lako", dao je svoje viđenje susreta izbornik Danske Age Hareide.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!