Tenis

Krunić preokretom došla do slavlja u Hertogenboschu

Jan Šneler • nedjelja, 17.06.2018.
Krunić preokretom došla do slavlja u Hertogenboschu
Foto: EPA

Iako je osvojila prvi set i imala servis za meč, belgijska tenisačica Kirsten Flipkens nije uspjela te je Aleksandra Krunić došla do osvajanja turnira u nizozemskom Hertogenboschu...

Mlada srpska tenisačica, Aleksandra Krunić, pobjedom nad belgijskom tenisačicom Kirsten Flipkens došla je do prvog naslova u svojoj karijeri. Nakon nešto više od dva sata meča, Krunić je došla do slavlja u tri setova i time ostvarila renking karijere. Od sljedećeg tjedna, srpska tenisačica bit će 39. tenisačica svijeta.

Prvi set bio je prepun preokreta. U jednom trenutku činilo se kao da će Krunić uspjeti doći do slavlja u prvom setu, no Belgijka se izvukla. Krenulo je s breakom Flipkens u drugom gemu. Već u sljedećem, Krunić uzvraća udarac i vraća stvari na početak. U sedmom gemu, Krunić dolazi do 0:40 i ponovno oduzima break protivnici.

Imala je srpska tenisačica 5:4, svoj servis i priliku da okonča prvi set. Ipak, Flipkens je uspjela vratiti se i odvesti set u tie-break. U 13. igri nastupila je samo jedna tenisačica, belgijska Flipkens. Rijetko se događa da tie-break tenisačica ili tenisač dobiju bez izgubljenog poena, no Flipkens je to uspjelo te je osvojila prvi set.

U drugom setu, replika prvog. Puno grešaka, padova u igri i preokreta. S breakom je krenula Flipkens u trećem gemu. Dugo je držala prednost Belgijka, sve do osmog gema u kojem je Krunić vratila zaostatak. Uslijedila su dva nevjerojatna gema. Flipkens ponovno dolazi do breaka, ima 4:5 i svoj servis, no u ključnom trenutku ne uspijeva niti poena osvojiti te prepušta gem protivnici.

Umjesto da finišira set, Flipkens je lošim servisom u 12. gemu omogućila Krunić da dođe do 0:40 i osvoji set sa 7:5. Očigledno je psihološki Flipkens pala jer je njena igra u trećem setu bila potpuno ispod očekivanja. Dva puta je Krunić oduzimala servis protivnici i sa 6:1, za manje od pola sata, okončala finalni meč.

WTA Hertogenbosch, finale:
Aleksandra Krunić (Srbija, 7) - Kirsten Flipkens (Belgija) (0)6:7 7:5 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!