Nogomet

Tite: "Previše smo žurili i bili neprecizni u završnici, morali smo vratara češće stavljati na muke"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.06.2018.
Tite: "Previše smo žurili i bili neprecizni u završnici, morali smo vratara češće stavljati na muke"
Foto: EPA

Brazil je ostao bez pobjede u prvom kolu skupine E na Svjetskom prvenstvu. Protivnik je bila Švicarska koja je odigrala odličnu utakmicu i upisala remi 1:1...

Brazilski izbornik Tite nije bio zadovoljan igrom svoje reprezentacije. Problem se javljao nakon što je Švicarska izjednačila kada su Brazilci pokušali na silu doći do novog pogotka.

"U nekim stvarima smo dosta oscilirali. Do pogotka smo igrali kako smo se i dogovorili, ali onda smo se povukli što obično ne činimo. Na poluvremenu smo napravili određene korekcije i tražili smo dobar ulazak u nastavak susreta, ali Švicarska je uspjela izjednačiti i imati dobro razdoblje u igri. Kasnije smo ponovno dostigli željenu razinu, ali jednostavno smo previše žurili, a kada žurite, onda završnica nije dobra. Imali smo 20 udaraca, ali puno njih van gola, mogli smo vratara više stavljati na muke", govorio je Tite.

Iako u prvom susretu nije upisao željeni rezultat, brazilski izbornik ostaje optimist po pitanju dobrog nastupa njegovih igrača do kraja Svjetskog prvenstva i ostvarenju ciljeva.

"Moramo se usredotočiti na našu igru. Kada protivnik više riskira, moramo biti opasniji, imati bolji posjed lopte i biti agresivniji. Nadao sam se pobjedi, nisam zadovoljan rezultatom. Imali smo prilike, ali moramo biti hladnokrvniji u završnici, no vjerujem da će sve biti dobro", dodaje Tite.

Priliku za popravak Brazil će imati 22. lipnja kada igra protiv Kostarike koja je upisala poraz na startu protiv Srbije s minimalnih 1:0.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!