Nogomet

Neymar: "Sve što ja trebam raditi je igrati nogomet, a na sucima je da vide prekršaje"

Jan Šneler • ponedjeljak, 18.06.2018.
Neymar: "Sve što ja trebam raditi je igrati nogomet, a na sucima je da vide prekršaje"
Foto: EPA

U jučerašnjem susretu protiv Švicarske (1:1), brazilski napadač Neymar pretrpio je velik broj prekršaja i istaknuo je kako se nada da će ga suci više zaštititi...

Razočarano su izgledali nogometaši Brazila nakon jučerašnjeg remija protiv Švicarske. S obzirom na to kako je Brazil jedan od favorita za naslov, slabiji uvodni nastup vrlo je problematičan. Pogotovo jer je Brazil ipak bio bolja i konkretnija momčad.

Jedan od onih koji nisu upisali značajniji učinak je Neymar. Doduše, njegov manje značajan učinak svakako je posljedica velikog broja prekršaja švicarskih igrača. Svaki put kad bi Brazilac dobio loptu, netko od Švicaraca bi mu bio blizu i ometao ga, nerijetko i iznimno grubo. Konačna statistika govori o čak deset prekršaja nad Neymarom, nitko u posljednjih 20 godina nije pretrpio toliko prekršaja na jednoj utakmici, još od Alana Shearera 1998. godine, tada je Englez pretrpio 11 prekršaja protiv Tunisa. Nije Neymar bio zadovoljan ni pogotkom Švicarske jer smatra da je bila riječ o prekršaju nad Mirandom.

"Mislim da je bio faul. Kad vidite ponovno taj trenutak na velikom ekranu, ljude kako slave gol... Gledao sam tu snimku ponovno, ali nije na meni da pričam o tome, postoje četiri profesionalca čiji je to posao. Suci moraju obaviti svoj posao."

Upitan da prokomentira činjenicu da je pretrpio toliko prekršaja Neymar je odgovorio: "Nemam što odgovoriti na to. Dobio sam nezgodan udarac, ali nema brige, bit ću dobro. Nakon što se tijelo ohladilo, boljelo je više, ali nema većih problema. Sve što ja trebam raditi je igrati nogomet, a na sucima je da vide prekršaje. Vjerujem da će to biti normalno, biti konstantno pod prekršajem, moramo paziti na to, ali to je nešto posve normalno u nogometu", započeo je Neymar.

Bez obzira na grubost Švicaraca, Brazil nije igrao fenomenalno. Na trenutke je igra Selecaa bila lijepa i protočna, no prečesto su forsirali i nastojali pretjeranim dodavanjem doći do gola.

"Trebali smo biti bolji u završnici. To je pitanje trenutka, nekada doneseš odluke koje nisu najbolje. Ipak, najvažnije je da svi znamo koliko je teško igrati u ovim trenucima. Pronaći ćemo mir, odmoriti se i vratiti u Soči našim obiteljima kako bi se spremili za sljedeći susret", zaključio je Brazilac.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!