Nogomet

Martinez: "Ono što smo željeli, to smo i ostvarili"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.06.2018.
Martinez: "Ono što smo željeli, to smo i ostvarili"
Foto: EPA

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez bio je zadovoljan onim što je njegova momčad prikazala u prvih 90 minuta na Svjetskom prvenstvu. Posebno je istaknuo prekrasan pogodak Driesa Mertensa kojim je Belgija načela mrežu Paname...

Pobjedu u prvoj utakmici očekivano je upisala Belgija koja je u Sočiju s 3:0 bila bolja od Paname. Zadovoljan ostvarenim rezultatom bio je i izbornik Roberto Martinez.

"Zadovoljan sam, upravo ono što smo željeli smo i ostvarili. Nema laganih utakmica, a utakmicu smo počeli vrlo dobro pa postali frustrirani što nismo postigli pogodak. Međutim, momčad je dobro reagirala u nastavku utakmice, sačuvala mrežu netaknutom i pokazala zajedništvo."

Belgijski izbornik posebno je istaknuo vodeći pogodak svoje reprezentacije, onaj Driesa Mertensa s početka drugog poluvremena.

"U drugom poluvremenu pronašli smo prostor i Mertens je postigao prekrasan pogodak koji nam je bio vrlo važan. Na Svjetskom prvenstvu morati svih 90 minuta igrati i dobro se pripremiti. Pokazali smo stabilnost, zrelost i pravu čvrstinu", zaključio je Martinez.

SP 2018., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Belgija3:0Panama
Tunis1:2Engleska
1Belgija 39:2+79
2Engleska 38:3+56
3Tunis 35:8-33
4Panama 32:11-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!