Nogomet

Ronaldo: "Idemo korak po korak"; Santos: "Nisam oduševljen igrom svoje momčadi"

Jan Šneler • srijeda, 20.06.2018.
Ronaldo: "Idemo korak po korak"; Santos: "Nisam oduševljen igrom svoje momčadi"
Foto: EPA

Iako su upisali prva tri boda u Rusiji, izbornik Portugala, Fernando Santos, nije krio razočarenje igrom svoje momčadi...

Većina portugalskih navijača posegnut će za prigodnom izrekom: "Igra se zaboravlja, rezultat se pamti". Takvog mišljenja je i izbornik Fernando Santos. Portugalski strateg ne krije razočarenje igrom svoje momčadi te smatra kako Portugal mora igrati puno bolje ako želi doći do rezultata u Rusiji.

"Nogomet ne igrate sami. Maroko je igrao dosta dobro i na kraju možda i jest za njih nepravedan rezultat. Nisam oduševljen igrom svoje momčadi. Imamo igrače koji su iznimno tehnički jaki i brzi i počeli smo utakmicu odlično. Kasnije, bilo je teško i slično kao i protiv Španjolske, nakon desetak minuta nismo mogli doći do lopte i izaći iz pritiska. Počeli smo trčati za njima i tako izgubili snagu. Puno je bilo krivih dodavanja, sporog izlaska. Nervoza je bila prisutna, Maroko je bio odličan i unatoč tome što nismo igrali loše, moramo igrati puno bolje u nastavku Svjetskog prvenstva", iskren je bio Santos.

Ništa nije prikrivao izbornik Portugala, svjestan i sam kako njegovi igrači moraju puno bolje igrati ako žele pobijediti Iran i proći u drugi krug natjecanja. Nakon osvajanja europske titule prije dvije godine, ispadanje u skupini svakako bi bilo veliko razočarenje. Upravo iz tog razloga Santos poziva na oprez.

"Najvažnija stvar je da prije Irana imamo četiri boda. Sve momčadi, osim Maroka, imaju izgledne šanse za plasman te trebamo biti koncentrirani do kraja grupne faze", dodao je.

Na samom kraju, Santos je ponudio i jedan zanimljiv odgovor. Novinare je interesiralo što misli o guranju u šesnaestercu prilikom pogotka Ronalda. Iskusni trener nije se dao isprovocirati te je poručio:

"Ne znam baš za prekršaj Pepea. Bilo je puno kontakta i mislim da je marokanski branič prvi gurnuo Pepea, tako da ne mislim kako je sudac pogriješio. Naposljetku, trebao je biti jedanaesterac za Portugal".

Apsolutni heroj Portugala i trenutno najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Rusiji, Cristiano Ronaldo, bio je iznimno zadovoljan nakon odigranog susreta. Portugalac je sigurno bio zadovoljniji krajnjim ishodom nego igrom, no kao što smo rekli i na samom početku, jedino što se pamti je rezultat.

"Veoma sam sretan. Najvažnije je bilo pobijediti i osvojiti tri boda. Maroko je bio vrlo opasan na početku, no uspjeli smo doći do pogotka i pobijediti. Nastavljamo dalje raditi, skoro smo u osmini finala i idemo korak po korak. Razmišljamo samo o utakmici koja slijedi", zaključio je sjajni Portugalac.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!