Nogomet

Carvajal o Irancima: "To nije nogomet, to nije u duhu nogometa"

Dario Dodić • četvrtak, 21.06.2018.
Carvajal o Irancima: "To nije nogomet, to nije u duhu nogometa"
Foto: EPA

Uz puno su muke Španjolci u drugom kolu skupine skupine B svladali defenzivno vrlo čvrstu momčad Irana. Dani Carvajal nakon susreta je rekao kako to što su Iranci radili tijekom susreta nije nogomet...

Mučili su se Španjolci protiv Irana u utakmici u kojoj im je pobjeda bila bitna. Na kraju su prilično sretno upisali sva tri boda zahvaljujući golu Diega Coste. Svoje viđenje dvoboja dao je Dani Carvajal: "Bilo nam je teško. Znali smo da će biti ovako. Iran je imao jasan plan igre. Najvažnije je da smo pobijedili, znamo točno što trebamo kako bismo osvojili skupinu."

I dok Carvajal nema problema s parkiranjem autobusa pred vlastitim golom, nije sretan zbog načina na koji su se iranski nogometaši ponašali tijekom utakmice: "Način na koji su postavili igru, kako su se zatvorili, dio je nogometa, ali svo to odugovlačenje i glumljenje ozljeda uništava igru. Mislim da to nije nogomet, to nije u duhu nogometa."

"Njihovi su igrači konstantno padali bez nekog očitog razloga, čak i kad nisu bili ozlijeđeni, čak i kad nisu bili faulirani", dodao je.

Nije lako probiti bunker, svjestan je važnosti ove utakmice igrač Real Madrida: "Teško je igrati protiv momčadi koja se postavi tako i brani sa svim igračima. Ovo su utakmice koje osvajaju svjetska prvenstva. To su zapreke koje moraš prijeći, jednostavno moraš naći način za osvojiti tri boda. Sad je važno da osvojimo skupinu."

Mogli su Iranci u završnici do izjednačenja: "Toliko smo teško došli do gola, mislim da smo se zato kao momčad nekako podsvjesno odlučili braniti ga. Kreirali su opasnosti iz prekida, ali na kraju smo ipak sačuvali mrežu netaknutom", zaključio je Carvajal.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!