Nogomet

Deschamps: "Mučili smo se u drugom poluvremenu, ali cilj je ostvaren", Gallese: "Dali smo sve od sebe"

Petar Jenjić • četvrtak, 21.06.2018.
Deschamps: "Mučili smo se u drugom poluvremenu, ali cilj je ostvaren", Gallese: "Dali smo sve od sebe"
Foto: EPA

Francuska je minimalno slavila protiv Perua u utakmici drugo kola Svjetskog prvenstva čime ga je izbacila iz daljnjeg natjecanja, a istovremeno i osigurala prolazak u sljedeću fazu. Izbornik Didier Deschamps istaknuo je kako je ostvarena pobjeda najbitnija te da je glavni cilj ostvaren...

Iako njegova momčad nije odigrala najbolju utakmicu Didier Deschamps istaknuo je kako je zadovoljan što je njegova momčad stigla do pobjede i da je to bio glavni cilj - osiguravanje prolaska u osminu finala.

Utakmica je bila vrlo teška, s dosta promjena ritma protiv raspoloženih Peruanaca koji su ovim razvojem situacije ispali iz daljnjeg natjecanja. Veliko nam je zadovoljstvo što smo pobijedili, prvo ćemo malo proslaviti, a cilj za treću utakmicu protiv Danske jest potvrditi prvo mjesto."

"Mučili smo se u drugom poluvremenu, imali smo dosta problema s iznošenjem lopte, nismo je uspijevali zadržati. Nešto slično bilo je i s Peruom. Nećemo se previše dizati u nebesa, cilj je ostvaren", zaključio je francuski izbornik.

Vratar peruanske reprezentacije Pedro Gallese zahvalio je navijačima na velikoj potpori koju su im pružili tijekom utakmice.

"Zahvaljujemo svim peruanskim navijačima za sjajnu podršku u Rusiji. Dali smo sve od sebe na terenu protiv dva vrlo teška protivnika. Međutim, ovo ne završava ovdje jer ćemo Svjetsko prvenstvo zaključiti s istim stavom kakav smo imali do sada."

SP 2018., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Danska1:1Australija
Francuska1:0Peru
1Francuska 33:1+27
2Danska 32:1+15
3Peru 32:203
4Australija 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!