Nogomet

ANALIZA: Kako je Hrvatska zaustavila Lea Messija

Petar Jenjić • petak, 22.06.2018.
ANALIZA: Kako je Hrvatska zaustavila Lea Messija
Foto: FaH

Hrvatska je razbila Argentinu, ne treba to posebno ponovno isticati u tekstu u kojem se osvrćemo na nastup jednog od najboljih igrača svijeta Lea Messija koji je bio gotovo pa nevidljiv svih 90 minuta utakmice...

Pitaju se Argentinci: "Gdje je nestao Messi?" nakon blijede predstave njihovog najboljeg igrača. Igrača Barcelone gotovo se nije vidjelo na terenu svih 90 minuta u visokoj pobjedi Hrvatske 3:0.

Osim u izbornika Jorgea Sampaolija oči argentinske javnosti najviše će biti uperene upravo u Messija koji je u ključnom trenutku za svoju reprezentaciju podbacio ili da budemo još precizniji, bio je dobro zatvoren.

Pogreškom Willyja Caballera sve je krenulo nizbrdo za Argentinu, ali potrebno je izdvojiti kako je argentinski vratar loptu dotaknuo tek šest puta manje od Messija koji je u cijeloj utakmici imao 49 dodira. Za razliku od Barcelone i prethodnih argentinskih utakmica u kojima je u prosjeku ima 77.4 dodira.

Ukupno sedam argentinskih igrača imalo je više točnih dodavanja, argentinska zvijezda 24 od ukupno 32 pokušaja. Takva statistika potpuno je daleko od njegovog prosjeka od 43 točna dodavanja iz 52 pokušaja.

Na hrvatskim vratima itekako je mogao odahnuti Danijel Subašić koji u cijeloj utakmici nijednom nije morao zaustaviti jedan njegov pokušaj. Spomenimo kako i prvi stigao tek u 64. minuti.

U cijelom prvom poluvremenu dvojac s najmanje dodira s loptom bio je Sergio Aguero, ukupno sedam, i upravo Messi s brojkom od 20. Napadač Manchester Cityja u posljednju 21 minutu i 11 sekundi nijednom nije došao do lopte.

Ovo je bio najteži argentinski poraz u prvom krugu Svjetskih prvenstava još od 1958. godine i poraza od nekadašnje Čehoslovačke 6:1.

Čitava argentinska predstava uvelike je ovisila o Messiju, a kada svoje brojke ne isporuči kako treba, dogodi se ovo što se dogodilo sinoć u Nižnji Novgorodu. Tužna večer za Argentince, lijepa za Hrvate.

Nemojte krivo shvatiti Messi je bio i ostao pravi čarobnjak, jedan od najvećih igrača današnjice i jedan od najvećih koji je kročio nogometnim terenima. Ipak, sinoć je izveo trik kojem se nitko u Argentini nije nadao - jednostavno je nestao s terena.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zokyray22.06.2018. u 15:21
    A di je ovdi "ANALIZA"?
    Zokyray
  • vjesu22.06.2018. u 14:31
    Mozda je do mene ali kojim rijecima je objasnjeno KAKO je zaustavljen Messi?
    vjesu