Nogomet

Ramirez: "Htjeli smo umanjiti snagu Brazila i uspjeli smo u tome 91 minutu"

Jan Šneler • petak, 22.06.2018.
Ramirez: "Htjeli smo umanjiti snagu Brazila i uspjeli smo u tome 91 minutu"
Foto: EPA

Izbornik Kostarike, Oscar Ramirez, na konferenciji za novinare, rekao je kako je tužan jer je njegova momčad skoro do samoga kraja bila u prilici da ostvari remi u današnjem susretu protiv Brazila...

Iako konačni rezultat govori o laganoj pobjedi Brazila, pogoci su stigli tek u sudačkoj nadoknadi te je jasno kako je Kostarika bila korak udaljena od osvajanja boda. Ovako, s porazom, Kostarikanci su se oprostili od daljnjeg natjecanja.

"Htjeli smo umanjiti snagu Brazila i uspjeli smo u tome 91 minutu. Plan je bilo kontrolirati i to smo skoro do samog kraja uspjeli. Ne smijemo zaboraviti da smo igrali protiv druge momčadi na svijetu, znali smo koliko su dobri i da će nam u drugom dijelu stvoriti puno problema", rekao je Ramirez.

Kostarika je dobro izgledala, iako je imala i dosta sreće. Brazilci su imali dosta udaraca, no preciznosti je nedostajalo. Konačna statistika govori o tome koliko je Kostarika bila orijentirana na obranu. Unatoč tome, Ramirez ističe kako nije nezadovoljan svojom momčadi.

"Mislim da je Kostarika fizički jaka momčad koja trči jako puno i morate zapamtiti da smo igrali protiv momčadi koja je puna fenomenalnih igrača. Sada nam preostaje utakmica protiv Švicarske u kojoj moramo dati sve od sebe. To je pitanje časti i ponosa, došli smo dati sve od sebe i želim da svladamo Švicarsku", zaključio je kostarikanski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!