SP 2018., skupina E, 2. kolo, 22.06.2018, 20:00 h, Kalinjingrad, Kalinjingrad stadion
Suci: Felix Brych (Njemačka), Mark Borsch (Njemačka), Stefan Lupp (Njemačka)
Srbija
Srbija
Aleksandar Mitrović 5'
1:2(1:0) Švicarska
Granit Xhaka 52'
Xherdan Shaqiri 90'
Švicarska

VIDEO: Veliki preokret Švicaraca u Kalinjingradu, Srbija u priličnim problemima

Branimir Korać • petak, 22.06.2018.
VIDEO: Veliki preokret Švicaraca u Kalinjingradu, Srbija u priličnim problemima
Foto: EPA

Iako su stvari išle u dobrom smjeru za Srbiju sve do početka drugog poluvremena, na kraju se sve okrenulo i Srbija je ušla u probleme. Morat će u posljednjem kolu svladati Brazil ako želi proći dalje što neće biti nimalo jednostavan posao...

Srbija
Švicarska
Srbija
Švicarska
1
Vladimir Stojković
3
Duško Tošić
4
Luka Milivojević
(do 81')
6
Branislav Ivanović
9
Aleksandar Mitrović
10
Dušan Tadić
11
Aleksandar Kolarov
15
Nikola Milenković
17
Filip Kostić
(do 64')
20
Sergej Milinković-Savić
21
Nemanja Matić
Pričuvni igrači
22
Adem Ljajić
64'
18
Nemanja Radonjić
81'
 
Trener
Mladen Krstajić
1
Yann Sommer
2
Stephan Lichtsteiner
5
Manuel Akanji
9
Haris Seferović
(do 46')
10
Granit Xhaka
11
Valon Behrami
13
Ricardo Rodriguez
14
Steven Zuber
(do 90'+4')
15
Blerim Džemaili
(do 73')
22
Fabian Schär
23
Xherdan Shaqiri
Pričuvni igrači
18
Mario Gavranović
46'
7
Breel Embolo
73'
19
Josip Drmić
90'+4'
Trener
Vladimir Petković

Vrlo dobra utakmica u Kalinjingradu gdje je Srbija tražila pobjedu za potvrdu mjesta u osmini finala, a Švicarska pak pobjedu koja bi doveo gotovo pred vrata prolaza. S obzirom da u posljednjem kolu Švicarska igra protiv otpisane Kostarike, a Srbija protiv Brazila, bilo je jasno da Krstajićeva momčad mora do pobjede jer je izrazito teško vaditi se protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta.

I dobro je Srbija otvorila utakmicu, izašla je dosta visoko i natjerala Švicarsku na obranu te vrlo brzo povela. Mitrović se iskupio za promašaje protiv Kostarike i već u petoj minuti sjajno reagirao na ubačaj Tadića i glavom poslao loptu u mrežu. Samo minutu ranije Sommer mu je obranio pokušaj glavom, ali ovdje niti odlični švicarski vratar nije imao šanse.

Švicarska je uzvratila u 19. minuti preko Džemailija, ali nije došla do pogotka. Rodriguez ga je dobro pronašao u sredini, ali Džemaili je kao i protiv Brazila bio neprecizan.

Džemaili je mogao biti pravi tragičar nakon što je u 30. minuti propustio čisti zicer kada je bio sam pred Stojkovićem, ali nije dobro zahvatio loptu i ona je otišla pokraj gola. Srećom za njega u drugom dijelu Švicarska je postigla dva pogotka i neće se tako dugo spominjati što je propustio.

Srbija je mogla na odmor odnijeti dva gola prednosti, ali u 43. minuti Tošić ne koristi sjajnu priliku. Ubačaj iz kornera došao je u petercu do Tošića koji ide glavom na loptu, ne pogađa je, ona iznenada odlazi do Matića koji nije uspio reagirati.

Odmah na startu drugog dijela Švicarska je došla do poravnanja. Odbijena lopta na više od 20 metara došla je do Granita Xhake koji je fantastično opalio, vrlo snažan udarac završio je u suprotnom kutu i dvoboj je ponovno otvoren.

Primljeni pogodak loše je utjecao na Srbiju i šest minuta kasnije mogla je primiti novi pogodak. Shaqiri je fantastično gađao u gornji suprotni kut, no greda ga je zaustavila i ostalo je 1:1.

U nastavku susreta igralo se vrlo borbeno, bila je i jedna dvojbena situacija u kojoj je Mitrović ostao u sendviču između dvojice braniča Švicarske, pali su na tlo, a Brych je dosudio prekršaj u napadu.

Kada se već činilo da će susret završiti podjelom bodova, Srbija je pala. Sijevnula je kontra Švicarske, Mario Gavranović sjajnom loptom izbacio je Shaqirija u kontru, on došao pred Stojkovića i mirno zabio u 90. minuti za pobjedu.

Švicarci tako imaju ključeve prolaza u svojim rukama. Dovoljan joj je i bod protiv Kostarike za prolaz, ali na kraju može biti i prva u skupini te će sigurno igrati na pobjedu.

SP 2018., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Brazil2:0Kostarika
Srbija1:2Švicarska
1Brazil 35:1+47
2Švicarska 35:4+15
3Srbija 32:4-23
4Kostarika 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!