SP 2018., skupina F, 2. kolo, 23.06.2018, 17:00 h, Rostov Arena, Rostov na Donu
Suci: MAŽIĆ Milorad, RISTIĆ Milovan, ĐURĐEVIĆ Dalibor (svi SRB), PITTI John (PAN)
Južna Koreja
Južna Koreja
Heung-Min Son 90'+3'
1:2(0:1) Meksiko
Carlos Vela 26' (11m)
Javier Hernandez 66'
Meksiko

VIDEO: Meksikanci apsolvirali i Južnu Koreju, Chicharito se upisao u meksičku povijest

Dario Dodić • subota, 23.06.2018.
VIDEO: Meksikanci apsolvirali i Južnu Koreju, Chicharito se upisao u meksičku povijest
Foto: EPA

I u drugom kolu skupine F reprezentacija Meksika je upisala pobjedu i tako došla na mali koračić od prolaska dalje iz na papiru vrlo teške skupine. Nakon pobjede protiv Njemačke Meksikanci su slavili i protiv Južne Koreje koja je danas ipak pokazala više nego u prvom kolu...

Južna Koreja
Meksiko
Južna Koreja
Meksiko
23
Hyun-Woo Cho
2
Yong Lee
7
Heung-Min Son
8
Se-Jong Ju
(do 64')
11
Hee-Chan Hwang
12
Min-Woo Kim
(do 84')
16
Sung-Yueng Ki
17
Jae-Sung Lee
18
Seon-Min Moon
(do 77')
19
Young-Gwon Kim
20
Hyun-Soo Jang
Pričuvni igrači
10
Seung-Woo Lee
64'
15
Woo-Young Jung
77'
14
Chul Hong
84'
Trener
Tae-Yong Shin
13
Guillermo Ochoa
3
Carlos Salcedo
7
Miguel Layun
11
Carlos Vela
(do 77')
14
Javier Hernandez
15
Hector Moreno
16
Hector Herrera
18
Andres Guardado
(do 68')
21
Edson Alvarez
22
Hirving Lozano
(do 71')
23
Jesus Gallardo
Pričuvni igrači
4
Rafael Marquez
68'
17
Jesus Manuel Corona
71'
10
Jonathan Dos Santos
77'
Trener
Juan Carlos Osorio

Iako ih matematika i teorija još drže u igri, više je nego jasno kako se Južna Koreja današnjim porazom od Meksika oprostila od Svjetskog prvenstva već u skupini. Južna Koreja je danas izgledala bolje nego u dvoboju sa Švedskom, no konačan rezultat bio je isti.

Bilo je zanimljivo vidjeti kako će Meksiko izgledati u ulozi favorita. Meksikanci su protiv Njemačke iz kontranapada radili dar-mar, ali danas su morali promijeniti koncepciju. I iako danas nisu impresionirali kao protiv Njemačke, upisali su i drugu pobjedu i praktički prošli dalje. Prvi put nakon 2002. godine upisali su pobjede u dvije uzastopne utakmice na Svjetskom prvenstvu.

Korejanci su puno više toga pokazali u ofenzivi što će ih sigurno natjerati da se zapitaju kako bi ta prva utakmica izgledala da su bili malo hrabriji. Najbolji korejski igrač bio je na visokoj razini, Son je napadao iz svih oružja, ali do sudačke nadoknade nije bilo efekta.

17 je puta Južna Koreja tukla na Ochoin gol, ali vratar Meksika ponovno je bio na visokoj razini. I kad je Ochoa već bio svladan tu su bili požrtvovni meksički braniči koji su u nekoliko navrata blokirali sjajne šanse Južne Koreje.

Tako je i bilo u prvih 20 minuta susreta u Rostovu, Južna Koreja imala je bolje prilike, ali izostao je gol, a onda je uslijedila kazna. Igrala se 24. minuta, kapetan Meksika Guardado naumio je ubaciti s lijeve strane, uklizao je prema njemu Jang, ruke visoko uzdignute iznad glave. Pogodila ga je lopta u ruku, sudac Mažić je bez oklijevanja pokazao na bijelu točku, a Carlos Vela poentirao za vodstvo Meksika.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Inače, bio je to već 14. penal na ovom Svjetskom prvenstvu, 2014. godine ih je toliko ukupno bilo na čitavom natjecanju.

Počeli su se u drugom poluvremenu otvarati Korejanci, svjesni kako nemaju što tražiti u posljednjem kolu izgube li danas. To je, jasno, davalo sve više prostora Meksikancima da iz svoje sjajne kontre dođu do drugog pogotka. Tako je i bilo. U 66. minuti Meksiko u tri poteza stiže pred Choov gol, Lozano dodaje Chicharitu na lijevu stranu, meksički se napadač lažnjakom rješava čuvara i pogađa za neuhvatljivih 2:0.

Chicharito je tako postao prvi igrač u povijesti Meksika koji je zabio 50 golova za nacionalnu vrstu.

Zanimljivo, proklinjali smo Chicharita na današnji dan prije četiri godine, tada je zabio Hrvatskoj.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Tek je u sudačkoj nadoknadi utakmice drugog kola Južna Koreja stigla do pogotka. Lijepo je s ruba kaznenog prostora pogodio Son, bio je to njegov osmi udarac na protivnički gol.

S osam uzastopnih utakmica bez pobjede na Svjetskom prvenstvu, s četiri uzastopna poraza, Južna Koreja i nije zaslužila proći dalje. Vidjet ćemo hoće li se na pravi način oprostiti od natjecanja jer čeka ih gladna Njemačka. Možda dotad i Nijemcima postane svejedno, izgube li od Švedske - ispadaju.

SP 2018., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Južna Koreja1:2Meksiko
Njemačka2:1Švedska
1Švedska 35:2+36
2Meksiko 33:4-16
3Južna Koreja 33:303
4Njemačka 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!