Nogomet

Tomi Jurić: "Bilo bi lijepo igrati protiv Hrvatske"

Jan Šneler • ponedjeljak, 25.06.2018.
Tomi Jurić: "Bilo bi lijepo igrati protiv Hrvatske"
Foto: EPA

Razmišljanje o dvoboju osmine finala Australije i Hrvatske tjera svakako osmijeh na lice ovih sudionika. Iako Australci još moraju izboriti plasman pobjedom protiv Perua, takav rasplet nije nimalo nemoguć...

Nije tajna kako u Australiji živi velik broj iseljenih Hrvata i njihovih potomaka. Slično kao i 2006. kada su igrali međusobno u grupnoj fazi, utakmica u Rusiji također bi bila obilježena velikim brojem igrača hrvatskih korijena u australskom dresu.

Ove godine tu su Mile Jedinak, Daniel Vuković, Matthew Jurman i Tomi Jurić. Jurić je jedini od četvorice koji je igrao u Hrvatskoj i bio najbolji strijelac Druge HNL u sezoni 2010/11.

"Bilo bi lijepo igrati protiv Hrvatske. Trenutno ne možemo govoriti o tome jer smo još udaljeni jednu utakmicu od osmine finala. Utakmica protiv Peru nam je iznimno važna i taj rezultat je ključan za nas", rekao je Jurić za The World Game.

Australci imaju velike šanse za plasman u sljedeću fazu. Potrebna im je pobjeda protiv Perua i poraz Danske od Francuske. Postoji mogućnost da Australija svlada Peru s 1:0 a Danska izgubi s 1:2 te bi onda obje momčadi imale 4 boda i gol razliku 3:3. U tom slučaju, s obzirom na to da su međusobno odigrali 1:1, gledao bi se broj žutih i crvenih kartona.

Naravno da o tome još nitko ne razmišlja, pogotovo ne Australci koji moraju svladati prilično nezgodni Peru. Peru je ostao bez šansi za plasman, no to ne znači da će se predati u sutrašnjem srazu.

"Nemam nikakvih dvojbi da će pokušati doći do pobjede. Nisu bili na Svjetskom prvenstvu jako dugo i misliti da im nije stalno je prilično pogrešno. Očekujem tvrdu utakmicu. Morat ćemo biti fokusirani, puno više nego u prošlim utakmicama. Trebat ćemo dati sve od sebe da odradimo dobro posao protiv Perua", dodao je Jedinak.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!