Nogomet

Messi i društvo protiv Nigerije traže osminu finala

Petar Jenjić • utorak, 26.06.2018.
Messi i društvo protiv Nigerije traže osminu finala
Foto: EPA

Nigerija i Argentina igrat će utakmicu trećeg kola u kojoj će obje momčadi tražiti prijeko potrebne bodove za prolazak u osminu finala. Ipak, i nešto težoj situaciji je Argentina koja, osim što ima tek jedan bod, mora nadvladati i psihološke prepreke nakon visokog poraza od Hrvatske...

Sankt Peterburg ugostit će u posljednjem susretu skupine D reprezentacije Nigerije i Argentine, momčadi koje traže prolazak u osminu finala i pritom čekaju konačan rezultat s utakmice Hrvatske i Islanda.

Naravno, u puno boljoj poziciji reprezentacija je Nigerije koja je nakon poraza od Hrvatske svladala Islanđane te stigla na drugo mjesto s tri osvojena boda. Gledajući utakmicu koja će se igrati u Rostovu, Nigeriji bi i remi mogao biti dovoljan za prolazak skupine.

U utakmicu ulaze s dosta samopouzdanja, a posebno Ahmed Musa koji je u utakmici protiv Islanda stigao do brojke od četiri gola na Svjetskim prvenstvima, a samo su Asamoah Gyan sa šest i Roger Milla s pet golova ispred njega, barem što se tiče afrički reprezentacija.

Četiri puta Nigerija je igrala protiv Argentine na Svjetskim prvenstvima i nikada nije pobijedila. Argentinski niz mogao bi pasti upravo u Sankt Peterburgu.

Što se tiče sastava svi su igrači na raspolaganju, a jedini problem stvara ozljeda ruke kapetana Johna Obija Mikela koji bi ipak treba nastupiti.

"Bez obzira na visok pritisak i očekivanja, važno je da radost nastupa na Svjetskom prvenstvu ostaje ista na svakom treningu i na svakoj utakmici. Lako je pokazati solidarnost kada pobjeđujete, ali pravi karakter vidi se onda kada gubite. Ako imate mladu momčad koja je spreman učiti iz pogrešaka, onda morate imati i strpljenja. Još između prve i druge utakmice vidio sam napredak i ova će ekipa biti još bolja u trećoj", kazao je za FIFA TV izbornik Nigerije Gernot Rohr.

Puno teža situacija, posebno psihički, jest u redovima Argentine koja u posljednju utakmicu skupine ulazi samo s jednim bodom. Atmosfera u momčadi nikako nije dobra, Jorge Sampaoli čini se kako je već bivši izbornik, a igrači su po izjava u medijima potvrdili kako u Argentini nešto ne funkcionira.

Ipak, reprezentacija Argentine posjeduje kvalitetne igrače, to nikada nije bilo upitno, i zasigurno neće olako ispustiti priliku. Naravno, ako joj se ukaže. Ponovno se u sastavu očekuju promjene.

"Znamo sve što se piše o momčadi i s tim pokušavamo živjeti. Međutim, brinut ćemo se samo o stvarima koje možemo kontrolirati. U utorak želim da potvrdimo prolazak dalje. Rezultat između Nigerije i Islanda daje nam dodatnu nadu, ali cijela momčad mora odigrati bolje. Dat ćemo sve od sebe i uz to pratiti rezultat druge utakmice", kazao je Javier Mascherano.

Lucas Biglia u razgovoru za FIFA-u istaknuo je kako je upravo pobjeda Nigerije protiv Islanda nada koju je momčad trebala za podizanje samopouzdanja.

"Raspoloženje ima veliku ulogu i zato kada se pojave frustracije vidite sve negativno. Međutim, pojavila se prilika koja nas je podigla i sada moramo izvući sve najbolje od sebe.".

Utakmica između Nigerije i Argentine igrat će se večeras s početkom u 20 sati u Sankt Peterburgu, a pravu će dijeliti turski sudac Cuneyt Cakir.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis26.06.2018. u 11:25
    naslov mora biti "musa i društvo protiv argentine traže osminu finala".
    cameosis