SP 2018., skupina B, 3. kolo, 25.06.2018, 20:00 h, Stadion Kalinjingrad, Kalinjingrad
Suci: IRMATOV Ravšan, RASULOV Abdukhamidullo, SAIDOV Jakhongir (svi UZB), MOHAMMED Abdulla (UAE)
Španjolska
Španjolska
Isco 19'
Iago Aspas 90'+1'
2:2(1:1) Maroko
Khalid Boutaib 14'
Youssef En-Nesyri 81'
Maroko

VIDEO: Marokanci se časno oprostili, Španjolci jedva izvukli bod

Dario Dodić • ponedjeljak, 25.06.2018.
VIDEO: Marokanci se časno oprostili, Španjolci jedva izvukli bod
Foto: EPA

Sjajnom utakmicom protiv Španjolske od Svjetskog prvenstva u Rusiji oprostili su se igrači Maroka. Nakon što su igrom osvajali, a realizacijom deprimirali u prva dva kola, Marokanci su sve naplatili protiv Španjolske, malo je nedostajalo da se oproste i pobjedom...

Španjolska
Maroko
Španjolska
Maroko
1
David De Gea
2
Dani Carvajal
3
Gerard Pique
5
Sergio Busquets
6
Andres Iniesta
10
Thiago Alcantara
(do 74')
15
Sergio Ramos
18
Jordi Alba
19
Diego Costa
(do 74')
21
David Silva
(do 84')
22
Isco
Pričuvni igrači
17
Iago Aspas
74'
20
Marco Asensio
74'
9
Rodrigo
84'
Trener
Fernando Hierro
12
Mounir Mohand Mohamedi
2
Achraf Hakimi
4
Manuel Da Costa
6
Romain Saiss
7
Hakim Ziyech
(do 85')
8
Karim El Ahmadi
10
Younes Belhanda
(do 63')
13
Khalid Boutaib
(do 72')
14
Mbark Boussoufa
16
Nordin Amrabat
17
Nabil Dirar
Pričuvni igrači
11
Faycal Fayr
63'
19
Youssef En-Nesyri
72'
20
Aziz Bouhaddouz
85'
Trener
Herve Renard

Od prvog sučevog zvižduka u prvom kolu protiv Irana znali smo da znaju, ali nesretni Marokanci ispucali su nevjerojatnih 28 utakmica protiv Irana i Portugala i s gol-razlikom 0-2 i nulom na bodovnom kontu stigli na noge Španjolskoj u trećem kolu. Odigrali su Marokanci sjajnu utakmicu, napokon im se otvorilo i u napadu i Španjolci na kraju mogu biti sretni osvojenim bodom, bodom koji im je donio prvo mjesto u skupini.

Časno su se od Svjetskog prvenstva oprostili Marokanci, iako je prava šteta što ostajemo bez reprezentacije koja ima vic u igri, koja je po prikazanom u 270 minuta zaslužila malo više od jednog boda.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Što ćete, lopta je okrugla, ali ponekad i kvrgava.

Španjolci su u dvoboj trećeg kola ušli s jednostavnim ciljem, svladati Maroko i osvojiti skupinu. Statistika je bila na njihovoj strani, na posljednjih osam svjetskih prvenstava Španjolci su u trećem kolu upisali osam pobjeda. Pitalo se ipak nešto i Marokance, koji su od prvog sučevog zvižduka krenuli po gol, pa što bude.

I nije moglo bolje krenuti. Igrala se 14. minuta, Ramos i Iniesta su se spetljali na centru, krade im loptu Boutaib, stiže pred De Geu i kroz noge mu šalje loptu u mrežu. Čekali su taj gol Marokanci 20 godina, trebao je stići prije, ali lopta je okrugla.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Veselje Marokanaca trajalo je tek nekoliko minuta. Samo su dvojica španjolskih igrača zaslužila prolazne ocjene danas, upravo je dvojac Isco - Iniesta donio izjednačenje Španjolcima. Lijepu su akciju složili Španjolci, u konačnici Iniesta krasno poslužuje Isca koji posprema pod gredu za 1:1. U posljednjih 15 nastupa za Španjolsku Isco je sudjelovao u 12 golova. Od početka 2017. godine zabio je devet golova za Španjolsku, nitko mu u tom razdoblju nije ravan.

Nastavili su Marokanci s dobrom igrom i u drugom dijelu. Malo je nedostajalo da nakon manje od deset minuta igre u nastavku ponovno povedu. S 20-ak metara opalio je vanjskim dijelom kopačke Nordin Amrabat loptu, bespomoćno su je gledali Pique, Ramos i De Gea, na sreću Španjolaca lopta odsjeda na lijevoj spojnici.

Mogla je Španjolska do preokreta u dva navrata. U razmaku od samo minute prijetili su Isco i Pique. Iscov pokušaj glavom s crte skida Saiss, Pique je bio zamalo neprecizan.

Deset minuta prije kraja Marokanci su opet poveli, a sve su kreirala dvojica igrača s klupe. Fajr je izveo korner s lijeve strane, a En Nesyri nebeski skočio i s deset metara glavom zabio za 2:1. Čuvao ga je Ramos, ali skočio je Marokanac za glavu iznad španjolskog kapetana, inače odličnog skakača.

Nisu izdržali igrači Maroka do kraja. Pad koncentracije u sudačkoj nadoknadi koštao ih je pobjede. Nisu se dovoljno brzo postavili na korneru, kratko su ga izveli Španjolci, ubacio je Carvajal, a Iago Aspas petom poentirao na prvoj vratnici. Podignuo je linijski sudac zastavicu, označio Irmatov zaleđe, ali zaleđa nije bilo, pregledom snimke utvrđeno je kako je Španjolac postigao regularan gol, za bod i prvo mjesto u skupini.

SP 2018., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Iran1:1Portugal
Španjolska2:2Maroko
1Španjolska 36:5+15
2Portugal 35:4+15
3Iran 32:204
4Maroko 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!