SP 2018., skupina B, 3. kolo, 25.06.2018, 20:00 h, Saransk, Mordovia Arena
Suci: Enrique Caceres (Paragvaj), Eduardo Cardozo (Paragvaj), Juan Zorrilla (Paragvaj)
Iran
Iran
Karim Ansarifard 90'+3' (11m)
1:1(0:1) Portugal
Ricardo Quaresma 45'
Portugal

VIDEO: Portugal se izvukao protiv Irana i prošao dalje

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.06.2018.
VIDEO: Portugal se izvukao protiv Irana i prošao dalje
Foto: EPA

Nogometaši Portugala uspjeli su se izvući protiv Irana i proći u osminu finala. Hrabri Iranci stigli su do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi, imali još jednu priliku za potpuni preokret, ali nisu uspjeli...

Iran
Portugal
Iran
Portugal
1
Alireza Beiranvand
3
Ehsan Hajsafi
(do 56')
6
Saied Ezatolahi
(do 76')
8
Morteza Pouraliganji
9
Omid Ebrahimi
11
Vahid Amiri
17
Mehdi Taremi
18
Alireza Jahanbakhsh
(do 70')
19
Majid Hosseini
20
Sardar Azmoun
23
Ramin Rezaeian
Pričuvni igrači
5
Milad Mohammadi
56'
 
Saman Ghoddos
70'
10
Karim Ansarifard
76'
Trener
Carlos Queiroz
1
Rui Patricio
3
Pepe
5
Raphael Guerreiro
6
Jose Fonte
7
Cristiano Ronaldo
9
Andre Silva
(do 90'+6')
10
Joao Mario
(do 84')
14
William Carvalho
20
Ricardo Quaresma
(do 70')
21
Cedric Soares
23
Adrien Silva
Pričuvni igrači
10
Bernardo Silva
70'
8
Joao Moutinho
84'
17
Goncalo Guedes
90'+6'
Trener
Fernando Santos

Kakva drama se mogla vidjeti u Saransku gdje se Portugal uspio izvući protiv Irana i proći u osminu finala. Utakmica je završila 1:1 čime će Portugal u drugi krug s drugog mjesta, dok je Iran ostao treći.

U samoj završnici utakmice svašta se događalo na terenu, Iran je došao do poravnanja, imao i zicer za potpuni preokret, ali nije uspio. Srčani Iranci ipak odlaze kući nakon prvog kruga.

Vrlo brzo i u jakom ritmu igralo se na otvaranju utakmice u Saransku. Iran je tražio sva tri boda, težio napadačkoj igri, ali Portugal nije dopuštao previše. Pokušao je Ramin Rezaeian u 21. minuti iz slobodnog udarca, ali pucao je malo iznad gola, da bi desetak minuta kasnije nešto bliže golu bio Saieda Ezatolahija. Pucao je glavom nakon ubačaja, ali ravno u Ruija Patricija.

Ipak, u samoj završnici Portugal je stigao do vodstva, i to na kakav način. Nije ovoga puta u prvom planu bio Cristiano Ronaldo, već Ricardo Quaresma koji je kombinirao s Adrienom Silvom i vanjskim dijelom kopačke neobranjivo pogodio s ruba kaznenog prostora.

Osam minuta po ulasku u drugo poluvrijeme Portugal je dobio priliku za podebljanje vodstva nakon što je Cristiano Ronaldo izborio najstrožu kaznu. Isti je igrač i izveo penal, ali odlično je obranio Alireza Beiranvand. U 58. minuti Iranci su bili blizu poravnanja, ubacio je Alireza Jahanbakhshu, ali Pepe je u zadnji trenutak izbacio loptu daleko od gola.

Tražio je Iran penal u 75. minuti, ali sudac je samo odmahnuo rukom, ne pregledavši ni snimku. Još jedna dvojbena situacija šest minuta kasnije kada je Cristiano Ronaldo bio u dvoboju s iranskim igračem kojeg je udario pa mu je prijetilo isključenje. Odlučio je sudac pregledati snimku, ali dao je najboljem Portugalcu tek žuti karton.

Nada Irana probudila se u sudačkoj nadoknadi kada je Cedric igrao rukom, a Enrique Caceres dosudio najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Karim Ansarifard. Odmah u sljedećem napadu Iran je mogao potpuno šokirati protivnika, Mehdi Taremi dobio je loptu u kaznenom prostoru i pucao iz blizine, ali pogodio je samo vanjski dio mreže.

SP 2018., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Iran1:1Portugal
Španjolska2:2Maroko
1Španjolska 36:5+15
2Portugal 35:4+15
3Iran 32:204
4Maroko 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!