Nogomet

Varane: "Prvi smo u skupini i pravo natjecanje tek sada počinje"

Marjan Kreševac • utorak, 26.06.2018.
Varane: "Prvi smo u skupini i pravo natjecanje tek sada počinje"
Foto: EPA

Francuska je u Sočiju u ogledu protiv Danske odradila posao i kao prva u skupini plasirala se u osminu finala. U sve tri utakmice u skupini Tricolori nisu briljirali i veliki je upitnik nad glavama navijača je li realnost njihovih ljubimaca...

Velike reprezentacije tempiraju svoju formu za eliminacijski dio natjecanja na Svjetskom prvenstvu, a Francuska je u prva tri susreta u skupini napravila upravo to. Da unutar momčadi nije bilo pretjerane želje za velikim rezultatima u grupnoj fazi najbolje možda govori tweet Raphaela Varanea: "Prvi smo u skupini i pravo natjecanje tek sada počinje".

Na tragu takvog stava bio je i izbornik Didier Deschamps: "Postigli smo svoj cilj, a to je biti na vrhu skupine. Nije ovo bio pretjerano zanimljiv susret jer protivnici su bili zadovoljni bodom koji im je osiguravao plasman u sljedeću fazu natjecanja. Nismo željeli riskirati jer ovakav rezultat bio je zadovoljavajući za sve".

Imali su Francuzi prilika da okrune susret pobjedom, ali izostala je koncentracija u najbitnijim trenucima, pred vratima Danaca: "Danci su jako dobro igrali u fazi obrane, ali usprkos tome mi smo imali dovoljno prilika za postizanje gola. Nismo uspjeli, ali ne žalimo zbog toga. Željeli smo doći do pobjede, ali u posljednjih 15 minuta uglavnom zbog Danske bio je ovo "neutralan" dvoboj".

Svjestan je Deschamps da u sljedećim susretima igra mora biti na višem nivou: "Ovo prvenstvo je komplicirano za sve reprezentacije. Pogledajte Španjolsku, Njemačku, vrhunske reprezentacije koje su imale određene probleme. Sve momčadi fizički su odlično pripremljene, dobro organizirane na terenu i moramo biti spremni na teže izazove u nastavku prvenstva".

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!