Nogomet

Vedran Ćorluka poručio: "Nije igrala ni prva ni druga momčad, nego je igrala Hrvatska"

hns.family • srijeda, 27.06.2018.
Vedran Ćorluka poručio: "Nije igrala ni prva ni druga momčad, nego je igrala Hrvatska"
Foto: FaH

Dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka rutinirano je odigrao svih 90 minuta protiv Islanda, samo nekoliko dana nakon ulaska u hrvatski Klub 100. Nema prve momčadi i rezervi, poručio je Čarli...

Jedan od igrača koji su oduševili protiv Islanda bio je Vedran Ćorluka, što je svakako dobra vijest za izbornika Dalića. Dokapetan Hrvatske ističe kako ovu momčad čine 22 igrača.

Igrala je Hrvatska

"Napravili smo sve što smo željeli i očekivali. Nije igrala ni prva ni druga momčad, kako su mnogi opisivali, nego je igrala Hrvatska. Gledali smo sami sebe, radi svih ljudi koji su nas došli bodriti. Samo treba tako nastaviti, ne opterećivati se razmišljanjima tko što želi i kome trebamo pomoći. Pomogli smo sami sebi i suvereno se domogli prvog mjesta".

Danski izazov u osmini finala

"Neće to biti lako, nema lakih protivnika na ovom Svjetskom prvenstvu. Mnogi misle da su Danci lakši suparnik od Francuza, no kada pogledamo kako su igrale sve te nominalno manje momčadi, jednako su težak ždrijeb kao i bilo tko drugi. Pogledajte samo kako su Iran i Maroko igrali protiv Portugala i Španjolske", zaključio je Čarli.

Nastupe su ubilježili i Filip Bradarić i Duje Ćaleta-Car.

"Mislim da je ovo povijesni uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i čestitam suigračima. Misli su nam sada okrenute prema Danskoj, znamo što možemo očekivati u tom susretu jer oni igraju slično Islandu. Težit će skok-igri, prekidima i moramo se kvalitetno pripremiti. To ćemo odraditi kako treba, zajedno s izbornikom", rekao je Bradarić.

"Osjećaj je predivan, ovo mi je bila prva službena utakmica na Svjetskom prvenstvu i hvala svima koji su me podržavali, na čelu s izbornikom Dalićem. Znali smo kako će utakmica izgledati i kakve će prilike Island imati - iz auta, prekida, neke borbe i slično, u tome su najjači. Ipak, mislim da smo bili dominantni, podigli razinu igre u drugom poluvremenu te naposljetku zasluženo slavili 2:1. Možemo biti presretni sa svih devet bodova. Moramo se dobro odmoriti za Dansku i smatram da će sve biti u redu", poručio je Ćaleta-Car.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10827.06.2018. u 18:27
    bravo Carli, svi za jednoga, jedan za sve.
    narada108