SP 2018., skupina F, 3. kolo, 27.06.2018, 16:00 h, Kazanj, Kazanj Arena
Suci: Mark Geiger (SAD), Joe Fletcher (Kanada), Frank Anderson (SAD)
Južna Koreja
Južna Koreja
Young-Gwon Kim 90'+3'
Heung-Min Son 90'+6'
2:0(0:0) Njemačka
Njemačka

VIDEO: Krah svjetskih prvaka - Južna Koreja izbacila Njemačku sa Svjetskog prvenstva!

Branimir Korać • srijeda, 27.06.2018.
VIDEO: Krah svjetskih prvaka - Južna Koreja izbacila Njemačku sa Svjetskog prvenstva!
Foto: EPA

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva priredila je Južna Koreja koja je svladala Njemačku u posljednjem kolu i ostavila svjetske prvake bez prolaska skupine prvi put u povijesti u ovom sustavu natjecanja!

Južna Koreja
Njemačka
Južna Koreja
Njemačka
23
Hyun-Woo Cho
2
Yong Lee
5
Young-Sun Yun
7
Heung-Min Son
13
Ja-Cheol Koo
(do 56')
14
Chul Hong
15
Woo-Young Jung
17
Jae-Sung Lee
18
Seon-Min Moon
(do 69')
19
Young-Gwon Kim
20
Hyun-Soo Jang
Pričuvni igrači
11
Hee-Chan Hwang
56'
8
Se-Jong Ju
69'
22
Yo-Han Go
79'
Trener
Tae-Yong Shin
1
Manuel Neuer
3
Jonas Hector
(do 78')
5
Mats Hummels
6
Sami Khedira
(do 58')
8
Toni Kroos
9
Timo Werner
10
Mesut Özil
11
Marco Reus
14
Leon Goretzka
(do 63')
15
Niklas Süle
18
Joshua Kimmich
Pričuvni igrači
23
Mario Gomez
58'
13
Thomas Müller
63'
20
Julian Brandt
78'
Trener
Joachim Löw

Davne 1938. godine u potpuno drugačijem sustavu natjecanja Njemačka posljednji put nije uspjela proći grupnu fazu. Sve do danas. Pravu senzaciju kreirala je Južna Koreja koja ju je svladala s 2:0 i napravila ono što je propustila Švedska napraviti u prošlom kolu.

Njemačka je u prvom kolu poražena od Meksika, no nije bilo panike, ostala su još dva susreta i Nijemci su vjerovali u uspjeh. Protiv Švedske do pobjede su došli duboko u sudačkoj nadoknadi i vladalo je uvjerenje kako će taj Kroosov pogodak podići Njemačku i da će rutinski odraditi posao protiv Južne Koreje, ali bilo je upravo suprotno.

Nijemci su odigrali svoju najlošiju utakmicu na ovom Prvenstvu, jako su se mučili protiv dinamičnih i brzih Korejaca i na kraju su čak i poraženi. I Koreja je još uvijek bila u igri za prolaz, ali njoj je trebala i pobjeda Meksika u drugoj utakmici što se nije dogodilo.

Za ovaj susret Joachim Löw prebacio je na klupu Thomasa Müllera i Juliana Draxlera koji su pokazali vrlo malo toga, u prvih 11 vratio se Mesut Özil, ali Njemačka svejedno nije dobro izgledala.

Susret je protekao u očekivanoj dominaciji i velikom posjedu Njemačke, ali prvu pravu priliku imala je Južna Koreja. U 19. minuti Jung je odlično pucao iz slobodnog udarca, Neuer je reagirao dosta loše i lopta mu je ispala, ali ju je uspio odbiti u posljednji trenutak ispred natrčalog Sona.

I pet minuta kasnije također je bilo vrlo opasno, ovaj put lopta je došla do Sona koji iz dobre pozicije iz prve puca snažno, ali neprecizno.

U završnici prvog dijela dvije odlične prilike za Njemačku. Prvo je Cho obranio pokušaj iz blizine Hummelsa, a onda je Werner pogodio vratnicu, no pogodak ionako ne bi bio priznat zbog prekršaja Hectora.

U drugom dijelu u njemačke redove uvukla se nervoza od onog trenutka kada je Švedska povela protiv Meksika i teško su Nijemci dolazili do velikih prilika. U 64. minuti u dobroj poziciji bio je Werner nakon ubačaja Özila iz kornera, ali nije zabio da bi pet minuta kasnije odlični Cho obranio pokušaj Gomeza.

U posljednjim minutama regularnog dijela Nijemci su žestoko pritisnuli, Hummels i Kroos propustili su dobre prilike, a onda je Koreja povela.

U 92. minuti Kim Young-Gwon poslao je loptu u mrežu iz blizine nakon što se dugo odbijala po kaznenom prostoru, sudac Geiger tražio je potvrdu VAR-a kako je sve bilo u redu i priznao pogodak.

Tu nije bio kraj njemačkim mukama, još jedan pogodak u sudačkoj nadoknadi postigao je Son koji je iskoristio odlazak Neuera i ostatka momčadi naprijed te pogodio praznu mrežu za konačnih 2:0.

Nakon posljednjeg zvižduka Nijemci su ostali u nevjerici na travnjaku, Južna Koreja je proslavila veliku pobjedu, ali nije joj donijela prolaz.

SP 2018., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Južna Koreja2:0Njemačka
Meksiko0:3Švedska
1Švedska 35:2+36
2Meksiko 33:4-16
3Južna Koreja 33:303
4Njemačka 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!