Nogomet

Ramirez: "Remi je ipak najpošteniji rezultat", Petković: "Osmina finala bila je minimalan cilj"

Petar Jenjić • srijeda, 27.06.2018.
Ramirez: "Remi je ipak najpošteniji rezultat", Petković: "Osmina finala bila je minimalan cilj"
Foto: EPA

Izbornici Kostarike i Švicarske prokomentirali su remi svojih reprezentacija u Nižnji Novgorodu. S jedne strane Oscar Ramirez istaknuo je kako je konačnih 2:2 ipak najpošteniji rezultat, dok je Vladimir Petković kazao kako su ostvarili tek minimalan cilj i da se sada osvrću na sljedećeg protivnika...

Kostarika se od Svjetskog prvenstva ipak oprostila barem s jednim osvojenim bodom. U posljednjem kolu skupine E odigrala je 2:2 protiv Švicarske.

Izbornik Oscar Ramirez istaknuo je kako je njegova momčad odigrala dobru utakmicu i da je remi vjerojatno najpošteniji rezultat.

"Tijekom prvih dvadesetak minuta uspjeli smo preuzeti posjed lopte. Međutim, nakon toga Švicarska tranzicija bila je jako dobra i snažna zbog čega je naša obrana bila u problemima. U drugom poluvremenu uspjeli smo pritisnuti i mislim kako nismo zaslužili izgubiti. Čini se kako je remi ipak najpošteniji rezultat."

Utakmicu je prokomentirao i izbornik Švicarske Vladimir Petković koji se, između ostalog, osvrnuo na dvije suspenzije zbog kojih će imati nešto kraću rotaciju u osmini finala gdje igra protiv Švedske. Naime, u utakmici neće igrati kapetan Stephan Lichtsteiner i Fabian Schär.

"Osmina finala bila je minimalan cilj koji smo željeli ostvariti i sada se želimo osvrnuti na sljedećeg protivnika. Imamo dva žuta kartona i suspenzije, ali isto tako imamo i 23 igrača u rotaciji i sretan sam što mogu vjerovati ostalim momcima. Siguran sam da će svi igrači koji budu igrali u nastavku turnira dati sve od sebe i da momčad može daleko."

SP 2018., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Srbija0:2Brazil
Švicarska2:2Kostarika
1Brazil 35:1+47
2Švicarska 35:4+15
3Srbija 32:4-23
4Kostarika 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!