Nogomet

Southgate: "Izgubili smo utakmicu, ali nismo previše tužni zbog toga"

Marjan Kreševac • četvrtak, 28.06.2018.
Southgate: "Izgubili smo utakmicu, ali nismo previše tužni zbog toga"
Foto: EPA

U utakmici pričuvnih postava s čak 17 novih igrača na terenu Engleska je izgubila 1:0 od Belgije i kao druga u skupini G osigurala utakmicu osmine finala protiv neugodne Kolumbije...

Englezi su već nakon dva kola osigurali nastup u osmini finala i u večerašnjem dvoboju s Belgijcima odlučivali su samo s koje pozicije će krenuti u eliminacijsku rundu. Zahvaljujući pogotku Januzaja Englezi su izgubili i završili kao drugi u skupini G.

Izbornik Gareth Southgate okarakterizirao je ovaj susret kao dobar test i nije bio previše shrvan zbog poraza svoje momčadi: "Nismo sretni zbog poraza, ali večeras smo imali dvostruke ciljeve. Eliminacijska utakmica osmine finala najveća je koju igramo u posljednjih desetak godina." Možda malo preuveličana klasifikacija utakmice, ali očito Southgateu rezultat nije bio primaran, primarno je bilo sačuvati igrače od eventualnih ozljeda ili kartona.

"Mislim da je ovo bila prilično izjednačena utakmica", nastavio je svoju analizu Southgate: "Imali su posjed i bolje prilike za pogodak u prvom dijelu. S druge strane mi smo stvorili nekoliko lijepih šansi u drugom poluvremenu. Najbolja je bila ona Marcusa Rashforda, nije mu ušlo, ali nismo previše tužni zbog toga. Bio je ovo dobar test za nastavak prvenstva."

Bio je ovo dobar test zato što je izbornik imao priliku vidjeti u kakvoj formi su igrači s klupe i na koga može ozbiljno računati bude li to potrebno protiv Kolumbije: "Igrači na terenu su večeras dali sve od sebe. Vidjeli smo na kakvom nivou su trenutno i na čemu trebamo raditi kako bi unaprijedili izvedbu do sljedeće utakmice. Zadovoljan sam što smo pritiskali do samog kraja i nadam se da navijači razumiju što nam je u ovom trenutku najvažnije."

S izbornikom nije se složila legenda otočkog nogometa Terry Butcher: "Ne slažem se s mnogobrojnim izmjenama u sastavu. Ovo što smo gledali danas bila je rezervna utakmica Svjetskog prvenstva. No bez obzira na to dečki su na putu koji su zacrtali prije prvenstva, a to je sljedeća runda. Ako gledamo tako, posao je obavljen. Postoji žal što nećemo igrati sljedeću utakmicu u Moskvi jer mogli smo imati strašnu podršku naših navijača koji bi nahrupili u prijestolnicu."

Trent Alexander-Arnold bio je vidno razočaran nakon susreta: "Jako sam razočaran, željeli smo pobjedu, ali i s porazom izborili smo nastup u osmini finala i moramo biti zadovoljni zbog toga. Belgija je imala puno više loptu u svom posjedu, ali mi smo usprkos tome uspjeli stvoriti prilike no nažalost nismo ih iskoristili. Prošli smo grupu, a to je bio naš primarni cilj."

Osvrnuo se Alexander-Arnold na kraju i na sljedećeg protivnika: "Svi koji se nalaze među posljednjih 16 tu su s razlogom, zaslužili su biti tu i svi su to opasni protivnici. Kolumbija je odlično odigrala prošlo prvenstvo, a u Rusiji su dokazali da se mogu vrlo brzo vratiti nakon poraza. Očekuje nas težak susret."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2018. u 10:43
    Prestao sam citat nakon sto sam procitao "na noge Brazilcima". Danima se prica kako ce Belgija i Engleska tankirati bas zato da budu druge i izbjegnu taj isti Brazil u eventualnom cetvrtfinalu i onda ovo napisete. Sramota
    Obrisan korisnik