Nogomet

Martinez: "Naša pobjeda je posljedica vrlo dobre izvedbe na terenu"

Marjan Kreševac • četvrtak, 28.06.2018.
Martinez: "Naša pobjeda je posljedica vrlo dobre izvedbe na terenu"
Foto: EPA

Nakon 82. godine Belgija je uspjela pobijediti Englesku i time osvojila prvo mjesto u skupini G koje joj donosi dvoboj s Japanom u osmini finala svjetskog prvenstva...

Izbornik Belgije Roberto Martinez izjavio je prije dvoboja s Englezima da mu rezultat nije primaran budući da su njegovi nogometaši već osigurali nastup u sljedećem krugu. U skladu s takvom izjavom Martinez je na teren poslao čak devet novih igrača, iz udarne postave ostali su tek Courtois i Boyata. No i takva momčad uspjela je upisati pobjedu 1:0 zahvaljujući pogotku Januzaja.

"Naša pobjeda je posljedica vrlo dobre izvedbe na terenu. Na ovom prvenstvu ne postoji idealan scenario, vidjeli smo svi kako su neke velike nogometne nacije završile svoj nastup jako rano. Zbog toga morali smo misliti prvenstveno o sebi, sačuvati igrače za sljedeću utakmicu. Sada znamo da je to ogled s Japanom za koji moramo biti maksimalno spremni."

Jedini strijelac i ujedno igrač utakmice Adnan Januzaj bio je zadovoljan zbog činjenice da je njegov pogodak bio jezičac na vazi koji je odlučio pobjednika: "Znali smo da će individualno nadahnuće i potez biti odlučujući. Mogao je to biti bilo koji igrač na terenu, ali ispalo je na kraju da sam to bio ja i zbog toga sam jako sretan."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!