Košarka

Mladi hrvatski košarkaši u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, čeka ih najteži protivnik

Branimir Korać • četvrtak, 05.07.2018.
Mladi hrvatski košarkaši u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, čeka ih najteži protivnik
Foto: FaH

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 17 godina izborila je nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Tamo se plasirala pobjedom protiv Egipta, a sada je očekuje prvi favorit za zlato...

Hrvatska je odradila posao kako se od nje očekivalo i svladala je u osmini finala Svjetskog prvenstva vršnjake iz Egipta. U susretu bez previše neizvjesnosti slavila je 68:55 te nastavlja put na ovom Prvenstvu.

Koliko je dobra vijest što je prošla u četvrtfinale, teško je za očekivati da će napraviti i korak dalje. Tamo je, naime, očekuje prvi favorit za zlato i najuvjerljivija reprezentacija dosadašnjeg dijela SP-a, SAD koji je u osmini finala lakoćom svladao Dominikansku Republiku sa 103:60.

Protiv Egipćana Hrvatska je imala kontrolu nad susretom od samog početka i iako su Egipćani uspjeli smanjiti zaostatak u završnici prvog dijela i zaprijetili kompliciranjem susreta, u nastavku je ipak bilo jasno kako je Hrvatska kvalitetnija.

Egipćani su šutirali ispod 40 posto iz igre, ali u ostalim statističkim kategorijama nisu previše zaostajali za Hrvatskom.

Odličan posao odradio je Ivan Perasović koji je s klupe ubacio 22 poena uz vrlo dobar šut iz igre 8/11 dok mu je podršku davao Matej Bošnjak koji je dodao 13 poena i deset skokova.

Šuterski nije bio raspoložen Matej Rudan koji je iz igre šutirao 1/8, no dodao je osam poena, četiri skoka i pet asistencija.

Susret protiv SAD-a na rasporedu je nakon dana odmora, u petak kao posljednji dvoboj programa, u 1:30 po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!