Rukomet

Mlade hrvatske rukometašice poražene od Rumunjki u osmini finala Svjetskog prvenstva

Jan Šneler • utorak, 10.07.2018.
Mlade hrvatske rukometašice poražene od Rumunjki u osmini finala Svjetskog prvenstva

U osmini finala Svjetskog prvenstva za U-20 kategoriju, hrvatska rukometna reprezentacija je poražena od Rumunjske...

Iako se činilo da će susret Rumunjske i Hrvatske biti puno neizvjesniji, nažalost loše prvo poluvrijeme stajalo je hrvatske rukometašice boljeg rezultata. Nije Hrvatska loše počela, no sredinom prvog dijela, dogodio se pad i tu je praktički utakmica bila završena.

Golovima Katje Mikolić i Katarine Mrazović, Hrvatska je u prvih desetak minuta imala vodstvo, no slijedi jedan manji pad u igri te Rumunjke serijom 4:0, odlaze na vodstvo 8:4. Uspjele su hrvatske rukometašice smanjiti zaostatak, ali loša igra u periodu od 18. do 23. minute odlučila je utakmicu.

Rumunjke su u tom periodu napravile novu seriju 4:0 i otišle na velikih šest pogodaka razlike. Tu prednost održale su do poluvremena te se na odmor otišlo s 18:12 za Rumunjsku. U nastavak susreta ponovno bolje ulaze Rumunjke te dolaze do najvećeg vodstva na susretu, 20:12.

Hrvatske rukometašice ipak uspijevaju priprijetiti i serijom 0:4 doći na zaostatak od svega tri pogodaka (21:18). Nažalost u tim trenucima nedostajalo je i malo svježine pa nije Hrvatska mogla još više pritisnuti protivnice. Ipak, deset minuta prije kraja, pogotkom Lucije Zebe, Hrvatska dolazi na svega -2 (23:21).

Rumunjke ipak nisu dozvolile potpuni preokret te su mirno privele susret kraju i konstantno održavale dovoljnu prednost. Na kraju, pogotkom Magdalene Žderić u posljednjoj minuti, postavljeno je konačnih 28:25 za Rumunjsku.

U redovima Hrvatske, najbolja je bila Mrazović s osam pogodaka, dok je Mikolić dodala šest. Lucija Bešen upisala je sjajnih 13 obrana, no niti to nije pomoglo hrvatskoj selekciji. Kod Rumunjki, odličan susret odradile su Sorina-Maria Stinga i Alexandra Diana Badea. Stinga je postigla osam, a Badea sedam pogodaka.

U četvrtfinalu, Rumunjska će se sastati s boljim iz ogleda domaćina Mađarske i Slovenije. Što se tiče Hrvatske, rukometašicama slijedi susret za razigravanje. S obzirom na sustav u kojemu rezultat iz skupina određuje za koje se mjesto razigrava, Hrvatska bi, ako se ništa drastično ne dogodi, trebala igrati za 9. mjesto. Iako je teško predviđati išta kada su tek dvije utakmice osmine finala zaključene, ako ne bi bilo velikih iznenađenja, protivnik Hrvatskoj trebao bi biti Island. U tom slučaju, susret bi na rasporedu bio sutra u 16:15 u dvorani Fonix u Debrecenu.

Svjetsko prvenstvo U-20 (ž), osmina finala:
Rumunjska - Hrvatska 28:25 (18:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!