Nogomet

Iskusni Wenger predvidio ovakav rasplet: "Hrvatska ima kvalitetu"

Jan Šneler • četvrtak, 12.07.2018.
Iskusni Wenger predvidio ovakav rasplet: "Hrvatska ima kvalitetu"
Foto: EPA

Bivši trener Arsenala izrazito se pozitivno oglašavao naspram Hrvatske prije prošlog Europskog i sadašnjeg Svjetskog prvenstva, a na ovom natjecanju prilično točno predvidio je rasplet...

Iako nije omiljen među navijačima diljem Engleske, Arsene Wenger iskusni je lisac i kada govorimo o nogometu, sigurno ima pregršt znanja. Prije dvije godine, uoči susreta Hrvatske i Španjolske na Europskom prvenstvu, Wenger je prilično dobro procijenio snagu Hrvatske.

"O jednoj momčadi nitko ne govori, a ima nevjerojatnu kvalitetu, je Hrvatska. Kada pogledate sve te igrače, Matea Kovačića, Ivana Rakitića, Luku Modrića, Dejana Lovrena. Zašto ne bi Hrvatska bila favorit? Mogli bi iznenaditi", rekao je Wenger prije utakmice Hrvatske i Španjolske na Euru.

Tada je dobro poznato, Hrvatska slavila s 2:1 i ušla u osminu finala Europskog prvenstva gdje je nesretno izgubila od Portugala. Prije desetak dana, Wenger je ponovno krenuo u svoju procjenu šansi za ovo Svjetsko prvenstvo i još jednom pohvalio Hrvatsku te prilično dobro predvidio završnicu.

"Rekao sam već mnogo puta da nakon 1954. niti jedna zemlja s manje od 40 milijuna stanovnika nije osvojila Svjetsko prvenstvo. Ali pitam vas, tko može izostaviti Belgiju? Oni su manja zemlja, ali imaju svojih kvaliteta. Hrvatska također ima kvalitete. Moj favorit je naravno Francuska", rekao je za beIN Sports francuski trener.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis12.07.2018. u 15:24
    hrvatska je ispala 2016. u osmini finala, jer je ep prošireno na 24 momčadi, od kojih su 8 otpale u grupnoj fazi. u četvrtfinalu je portugal igrao protiv poljske.
    cameosis