Nogomet

Clarinova kolumnistica: "Da, da gospodo, ja sam Hrvatica"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.07.2018.
Clarinova kolumnistica: "Da, da gospodo, ja sam Hrvatica"
Foto: FaH

Kolumnistica argentinskog Clarina nakon završenog finala Svjetskog prvenstva ističe ponos što ima hrvatske korijene i dodaje kako je ovo SP upoznalo svijet s Hrvatskom...

Carmen Ercegovich kolumnistica je Clarina, a nakon Svjetskog prvenstva s ponosom je pisala o svojim hrvatskim korijenima i osjećaju koji kroz nju prolazi, u kolumni s naslovom: "Da, da gospodo, ja sam Hrvatica".

"Hrvatska nije uspjela osvojiti naslov svjetskog prvaka, ali uspjela okrenuti svijet na svoju stranu."

"Odrastala sam prateći izdaleka vijesti o ratu na Balkanu i drugo državljanstvo dobila sam nakon što je stigao mir. Poput mnogih Argentinaca, krenula sam i ja za koracima svojih djedova te posjetila njihovu kuću u koju se nikada nisu mogli vratiti, nedaleko dalmatinske obale. Biti Hrvatica za mene je bilo nešto privatno što me ispunjava ponosom i pruža mi tu intimnu emociju."

"Sve do danas."

"Ponekad je nogomet više od sporta i omogućuje ti da budeš viđen kako bi svi znali tko si i otkud si. Upravo zato hvala Modriću, Rakitiću, Perišiću i ostatku hrabre reprezentacije. Ja sam Ercegovich, ja sam Hrvat."

Argentinci su i tijekom Prvenstva, posebno nakon što je Hrvatska razmontirala njihovu reprezentaciju, slali poruke podrške i u velikom broju pratili i navijali za Hrvatsku na ovom SP-u.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!