Vodeni sportovi

Fatović: "Nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, no pobijedili smo i to je najvažnije"

Mihaela Bradovski • utorak, 24.07.2018.
Fatović: "Nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, no pobijedili smo i to je najvažnije"
Foto: EPA

Hrvatska nije imala lagan posao u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Barceloni. Protivnik joj je bila Crna Gora i Hrvatska je slavila preokretom u drugom poluvremenu...

Znalo se da Crna Gora neće biti lagan protivnik, a to se potvrdilo i u bazenu. Hrvatska se dosta namučila, ali u drugom poluvremenu pokazala je kvalitetu i upisala pobjedu 9:7.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica stoga smo bili spremni. Do pobjede smo došli u posljednjim minutama, ali cijelim tijekom susreta znali smo da možemo slaviti. Nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, no pobijedili smo i to je najvažnije. Sigurni smo da nas i u polufinalu čeka teška utakmica, u ovoj fazi natjecanja nema lakših protivnika. Neće nam biti lako, ali siguran sam da su šanse 50:50", kaže Loren Fatović.

Izbornik Ivica Tucak pohvalio je igrače nakon susreta, ustvrdivši kako su pokazali karakter.

"Sjajan meč, pokazali smo srce, karakter i snagu. Nije bilo lako, ali pokazali smo zašto smo svjetski prvaci i zašto smo nedavno osvojili Europa kup. Mi smo prava momčad i držimo se zajedno kroz dobre i loše trenutke."

Crnogorski izbornik Vladimir Gojković za poraz krivi neke pogreške koje je napravila njegova momčad.

"Hrvatska je vrlo jaka reprezentacija, snažna u obrani i općenito uvijek igra vrlo dobro. Mi smo napravili neke pogreške i to nam je odnijelo pobjedu."

Opasni Aleksandar Ivović vrlo cijeni Hrvatsku, ali žali za boljim rezultatom.

"Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Mi smo potrošili jako puno energije u ovom susretu, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. To je sport."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!