Liga prvaka, kvalifikacije, 2. pretkolo, 24.07.2018, 20:00 h, Stadion u Maksimiru, Zagreb
Suci: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan, Alper Ulusoy (svi TUR)
Dinamo
Dinamo
Izet Hajrović 22'
Mislav Oršić 28'
Arijan Ademi 50', 62'
Armin Hodžić 82'
5:0(2:0) Hapoel Beer Sheva

VIDEO: Pala je petarda, Dinamo pregazio Izraelce i duboko zagazio u iduće pretkolo

Dario Dodić • utorak, 24.07.2018.
VIDEO: Pala je petarda, Dinamo pregazio Izraelce i duboko zagazio u iduće pretkolo
Foto: FaH

Nogometaši Dinama na najbolji su mogući način otvorili pohod na Ligu prvaka. U drugom su pretkolu igrači Nenada Bjelice na lijepo ispunjenom Maksimiru s 5:0 porazili Hapoel Beer Shevu...

Hapoel Beer Sheva
Dinamo
Hapoel Beer Sheva
8
(do 86')
9
(do 70')
99
(do 74')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
22
Giannis Anestis
2
Ben Bitton
5
Shir Tzedek
11
Daniel Einbinder
(do 73')
14
Ben Sahar
16
Oren Bitton
19
Hen Ezra
(do 54')
20
Loai Taha
24
Maor Melikson
30
John Ogu
82
Julien Cetout
(do 46')
Pričuvni igrači
28
Hanan Maman
46'
9
Anthony Nwakaeme
54'
27
Eden Ben Basat
73'
Trener
Barak Bakhar

Teško da je Nenad Bjelica mogao zamisliti bolji start Dinama u novoj sezoni. Iako Modri nisu impresionirali u posljednjim pripremnim utakmicama, danas su hrvatski prvaci petardom s Maksimira ispratili izraelskog prvaka, Hapoel Beer Shevu.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Ne može se reći da je Dinamo impresionirao, ali mora se čestitati Bjelici na odlično postavljenoj utakmici. Dao je loptu Izraelcima i kažnjavao pogreške iz kontranapada. Modri su bili rastrčani, konkretni, raspoloženi, što se može osjetiti i po konačnom rezultatu. U nogometu nikoga ne treba otpisati, ali teško je zamisliti scenarij koji ne garantira Dinamu prolazak u iduću fazu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Vrlo čvrsto i agresivno ušao je Dinamo u susret. Modri su već u prvih pet minuta zaradili dva žuta kartona, a malo je nedostajalo da Hapoel dođe do vodstva. Nesmotrena obrana Dinama dozvolila je Saharu da primi jednu dugu visoku loptu, izbio je pred Zagorca, koji odličnom obranom čuva mrežu netaknutom.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

Nije Dinamo previše toga pokazao u prvih dvadesetak minuta, a onda je u tri poteza stigao do vodstva. Duboko sa svoje polovice loptu je ispucao Zagorac, stasiti Budimir spušta glavom loptu na Izeta Hajrovića, koji s Tzedekom na leđima uz ponešto sreće prima loptu, a zatim iz okreta s 15-ak metara pogađa donji desni kut Hapoelovog gola za vodstvo Modrih.

Šest minuta kasnije Dinamo je udvostručio vodstvo. Oršiću se uz malo sreće i pomoć suca Palabiyika lopta odbija u for, povukao ju je prema kaznenom prostoru Hapoela, gurnuo na lijevu stranu za Gojaka, čiji udarac iz okreta odbija izraelski vratar Anestis - uporni Oršić nije stao, dolazi prvi do lopte, uklizava i šalje je u mrežu Izraelaca za 2:0.

Slika 4 od 4.
Foto: FaH

Najbolju priliku Hapoel je propustio u 35. minuti - Zagorac je istrčao u prazno, lopta stiže do Sahara, išla je lopta u gol, ali Stojanović je bio na pravom mjestu i glavom čisti opasnu situaciju.

Zaigrao je Dinamo još bolje u nastavku, a sve je došlo na naplatu vrlo brzo. Iznudio je Olmo slobodan udarac na rubu kaznenog prostora, iskosa s lijeve strane - tukao je odlično Oršić, obranio jednom Anestis, odbila se lopta do Hajrovića čiji udarac ponovno brani Anestis - treća nije bila sreća za izraelskog vratara, lopta se odbija do Arijana Ademija, kapetan poentira za 3:0.

Otvorili su se Izraelci, što su Bjeličini igrači dočekali s osmijehom na licu. Već u 62. minuti Dinamo je imao ogromnih 4:0. Lijepu akciju Dinama pokrenuo je Olmo, Oršić gura loptu u prostor za Ademija, ponovno prvi pokušaj brani Anestis, ali iz drugog nije imao šanse - sjajni Ademi odličnu je partiju okrunio drugim golom i vjerojatno podignuo iznos odštete za pokoji milijun eura.

Slika 3 od 3.
Foto: FaH

Šlag na tortu stigao je desetak minuta prije kraja, za petardu se pobrinuo Hodžić glavom s nekih pet metara, nakon sjajnog ubačaja Hajrovića.

Dinamo je odigrao pametnu utakmicu, trkački su Modri djelovali moćno, ali Bjelicu mora veseliti što je očito da u njegovoj momčadi ima još mjesta za napredak. Treba pametno odraditi uzvrat protiv Hapoela i posvetiti se idućem pretkolu i početku Hrvatski Telekom Prve lige.

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo5:0Hapoel Beer Sheva
Hapoel Beer Sheva2:2Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Spoljo24.07.2018. u 22:44
    Bravo, momci. Neka se ovakvi rezultati nastave do kraja tjedna :-)
    Spoljo