Rukomet

Hrvatski rukometaši popravili dojam pobjedom protiv Portugala

Petar Jenjić • srijeda, 25.07.2018.
Hrvatski rukometaši popravili dojam pobjedom protiv Portugala
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjoj utakmici skupine na Europskom prvenstvu do 20 godina, hrvatska reprezentacija upisala je pobjedu protiv Portugala rezultatom 30:23...

Iako utakmica protiv Portugala nije bila važna, barem što se tiče jednog od prva dva mjesta u skupini, hrvatska reprezentacija do 20 godina odigrala je vrlo dobru utakmicu i stigla do pobjede 30:23. Hrvatska će razigravati od petog do osmog mjesta, dok će u polufinale ići Francuska i upravo Portugal.

Većim dijelom utakmice Hrvatska je igrala odlično i bez većih problema čuvala prednost. Portugal je krenuo nešto sporije, ali jasno s obzirom na to kako im rezultat iz ove utakmice nije bio toliko bitan. Imali su mladi hrvatski rukometaši i osam pogodaka prednosti u prvom poluvremenu, a do isteka 30. minute Portugalci su smanjili na šest golova minusa (17:11).

U drugom poluvremenu Hrvatska je nastavila u istom ritmu, a ubrzo je postalo jasno tko će biti konačan pobjednik u ovoj utakmici.

Do pobjede je hrvatsku reprezentaciju predvodio Adrian Miličević sa šest golova, dok su po pet pogodaka postigli Ivan Martinović i Tomislav Špruk. Najbolji je kod Portugala bio Diogo Silva s osam pogodaka.

Razigravanje za konačan poredak počet će 27. srpnja.

Europsko prvenstvo U-20:
Portugal - Hrvatska 23:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!