Nogomet

Kek: "Rijeka će u novom prvenstvu morati biti izuzetno kvalitetna da bi mogla parirati suparnicima"

Marjan Kreševac • četvrtak, 26.07.2018.
Kek: "Rijeka će u novom prvenstvu morati biti izuzetno kvalitetna da bi mogla parirati suparnicima"
Foto: FaH

Rijeka kreće u novu sezonu domaćom utakmicom protiv novaka u Prvoj HNL Gorice. Iako su svjesni da upravo ovakve utakmice u prvim kolima mogu biti problematične, nogometaši s Rujevice ulaze u susret puni optimizma i s vjerom u povoljan ishod nakon 90 minuta...

Nogometaši Rijeke prema riječima trenera Matjaža Keka odradili su kvalitetne pripreme i s puno optimizma i želje dočekuju premijerni nastup u novom prvenstvu pred domaćom publikom protiv NK Gorice: "Normalno da nakon svih tih tjedana napornih priprema i utakmica svi mi jedva čekamo da krene natjecateljski nogomet, a još kad igraš prvu utakmicu u prvenstvu doma, onda je to još veći motiv za sve nas. Znamo dovoljno o protivniku koji nam dolazi, momčad koja sigurno zaslužuje respekt i poštovanje", bile su uvodne riječi Keka na današnjem druženju sa sedmom silom.

"Naš cilj je doći do bodova i ja čvrsto vjerujem kako su igrači odradili kvalitetne pripreme i kako ćemo to sve skupa pokazati i na terenu. U svakoj utakmici želimo biti bolji od protivnika. Naravno da želimo biti u vrhu, ali nemamo nikakav imperativ, ni ja ni igrači. Naravno da nećemo izjaviti da želimo biti zadnji. Želim da su igrači svaki tjedan bolji, i to je jedini imperativ. Jer tako jedino mogu izgraditi svoju karijeru i ekipu, a klub onda na kraju ima korist", u kratkim crtama iznio je Kek planove u pogledu nove sezone.

Osvrnuo se Kek i na igrački kadar koji ima na raspolaganju: "Za susret ne konkurira Darko Velkovski, a svi ostali su u kadru". Nakon glavnog trenera riječ je preuzeo i kapetan momčadi Simon Sluga: "Za početak mi je drago da počinje nova sezona, prošli smo teške i naporne pripreme, ali mislim da smo se baš dobro pripremili. Gorica je novi prvoligaš i ja bih im želio čestitati na plasmanu, ali dolaze na Rujevicu kod Rijeke gdje ćemo se mi postaviti kao pravi domaćini, tražit ćemo bodove i dobru igru."

Sluga je pozvao publiku na otvaranje sezone jer uz podršku s tribina bit će puno lakše prebroditi prvu prepreku u još jednoj uspješnoj sezoni u što vjeruju svi simpatizeri kluba: "Pozvao bih publiku da dođe na utakmicu jer nam je tada puno lakše, a koliko znači publika nogometašima najbolje smo vidjeli na nedavnom Svjetskom prvenstvu".

Novinare je zanimalo Kekovo mišljenje o najvećim suparnicima Dinamo i Hajduku, a iako je rezolutno izjavio da njega ne zanima nitko osim Rijeke ipak se osvrnuo na konkurenciju: "Vidjet ćemo koliko su naši suparnici jaki, Dinamo je najavio izuzetno kvalitetan ulazak u sezonu. Puno novih igrača im je došlo, imaju trenera koji ima svoj gard koji je prošao puno toga u građenju svoje karijere vani. Hajduk ima goropadne najave pred početak prvenstva, Osijek svakim danom sve bolji tako da će Rijeka morati biti izuzetno kvalitetna da bi mogla parirati"..

Bit će ovo prema najavama kvalitetna i zanimljiva sezona prvoligaškog nogometa na Rujevici, a kako smo već najavili Rijeka ju otvara u subotu u 20 sati utakmicom protiv Gorice.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 2954:23+3163
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 2932:39-733
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!