Tenis

Kinesko finale u Nanchangu: Wang i Zheng opravdale status favoritkinja

Jan Šneler • subota, 28.07.2018.
Kinesko finale u Nanchangu: Wang i Zheng opravdale status favoritkinja
Foto: EPA

U polufinalu WTA turnira u Nanchangu, kineske tenisačice Saisai Zheng i Qiang Wang, očekivano su prošle u samu završnicu...

U pet godina održavanja WTA turnira u Nanchangu, samo su jednom u finalu bile dvije kineske tenisačice. Nakon tri godine, ponovno će u finalu biti obje domaće igračice. Priliku da poremeti domaće finale imala je Poljakinja Magda Linette, no bolja je bila Qiang Wang.

Rutinski je meč odradila Wang. U prvom setu prilično jako napadala je servis Poljakinje i konačno u sedmom gemu došla do breaka. Linette se uspjela vratiti u ključnom trenutku, u kojem je Wang servirala za osvajanje seta. Na njenu žalost, umjesto da potvrdi break svojim servisom, Linette je ponovno dopustila Kineskinji break koja je sa 5:7 došla do osvajanja seta.

U drugom setu dileme nije bilo. Wang je bila puno bolja i s dva breaka je potpuno odagnala sve sumnje. Druga nositeljica prilično uvjerljivo je koračala setom i sa 2:6 okončala meč.

U drugom polufinalnom meču u kojem su nastupile dvije kineske tenisačice Zhu Lin i Saisai Zheng, napetosti nije nedostajalo. Apsolutna favoritkinja Zheng došla je do breaka već u prvom gemu i činilo se da će polufinalni meč prilično rutinski riješiti. Već u trećem gemu imala je dodatne tri break lopte, no Lin ne samo da se izvukla nego je prilično ozbiljno napala sljedeći servis Zheng.

Šesta nositeljica ipak je uspjela izbjeći iznenađenje i s još jednim breakom doći do osvajanja seta sa 3:6. U drugom setu bilo je svega. Zheng nije igrala dobro i prilično zasluženo je izgubila set. Lin je čak četiri puta došla do breaka, a jedini gem Zheng je zaradila breakom na servis protivnice. S laganih 6:1, Lin je izjednačila u setovima i najavila iznenađenje.

Kada je treći set otvorila s breakom i povela s 2:0 činilo se da je Zheng potpuno pala u igri. Ipak, Lin je tu stala. Je li u pitanje bila mentalna nestabilnost ili nedostatak snage, teško je reći, no do kraja seta više nije osvojila gem. Zheng se uspjela oporaviti i serijom od šest gemova, doći do pobjede i ulaska u finale.

WTA Nanchang, polufinale:
Magda Linette (Poljska, 3) - Qiang Wang (Kina, 2) 5:7 2:6
Zhu Lin (Kina) - Saisai Zheng (Kina, 6) 3:6 6:1 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!