Tenis

Čudan meč Jarryja i Basilašvilija, u finalu Hamburga Leonardo Mayer

Jan Šneler • subota, 28.07.2018.
Čudan meč Jarryja i Basilašvilija, u finalu Hamburga Leonardo Mayer
Foto: EPA

Današnje polufinale ATP turnira u Hamburgu definitivno je obilježio meč Nicolasa Jarryja i Nikoloza Basilašvilija koji su nam priuštili nezaboravna posljednja dva seta...

Iako je kiša padala, pa kasnije i dodatno prijetila nastavku meča Nicolasa Jarryja i Nikoloza Basilašvilija, polufinalni mečevi na ATP turniru u Hamburgu su okončani. U finalu će igrati Basilašvili i Leonardo Mayer koji je porazio Jozefa Kovalika.

Može se reći kako je kiša definitivno pomogla Basilašviliju jer je do prekida Jarry imao break u prvom setu i prednost. Nakon prekida, Basilašvili se prvo uspio obraniti od tri set lopte Čileanca, a potom i dva puta mu oduzeti servis. Posebno bolan je bio drugi break kojim je Gruzijac automatski došao do seta sa 5:7.

Prvi set prošao je relativno mirno, no sljedeća dva bila su nevjerojatna i ne nužno u pozitivnom smislu. Naime, kada bi brojali samo gemove sljedeća dva seta, Jarry bi slavio sa 7:6. Katastrofalno su igrala obojica tenisača, Basilašvili u drugom, a Jarry u trećem. Čileanac je tri puta dolazi do breaka u drugom setu i za točno 24 minute okončao set sa 6:0.

Nevjerojatan ishod se dogodio i čekao nas je treći set u kojemu pak Basilašvili dolazi do velikog vodstva 0:5 i čak ima jednu meč loptu, no Jarry uspijeva doći do počasnog gema. Gruzijac je sa 1:6 okončao prilično bizaran i raritetan meč te ušao u finale.

Potpuno drugačije bilo je prvo odigrano polufinale između Kovalika i Mayera. Obojica tenisača dobro su servirala te je prilika za break bilo iznimno malo. U prvom setu niti jedan tenisač nije došao u priliku za oduzimanje servisa. Čak niti tie-break nije ponudio česte promjene rezultata i mini breakove. Mayer je doduše vodio s 1:4 i 3:6 te imao tri set lopte, no Kovalik se uspio izvući i sa 8:6 osvojiti 13. igru.

U nastavku meča slična priča. Mayer je iskoristio trenutak nepažnje slovačkog tenisača, došao do breaka već u prvom gemu i mirno ga držao do kraja seta. Slavljem 4:6, Argentinac je odveo meč u treći set. Kao niti prva dva, niti posljednji set nije bio pretjerano uzbudljiv. Ponovno je došlo do tie-breaka u kojem je ovoga puta uspješniji, sa 7:9 bio Mayer.

ATP Hamburg, polufinale:
Jozef Kovalik (Slovačka) - Leonardo Mayer (Argentina) 7:6(6) 4:6 (7)6:7
Nicolas Jarry (Čile) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 5:7 6:0 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!