Nogomet

VIDEO: Preokret Manchester Cityja protiv Kovačevog Bayerna, Barcelona slavila nakon penala

Petar Jenjić • nedjelja, 29.07.2018.
VIDEO: Preokret Manchester Cityja protiv Kovačevog Bayerna, Barcelona slavila nakon penala
Foto: EPA

Noćas su odigrane dvije utakmice na International Champions Cupu. Bayern je ispustio vodstvo od 2:0 i u konačnici upisao poraz od Manchester Cityja s 3:2, dok je do pobjede stigla Barcelona koja je nakon boljeg izvođenja penala svladala Tottenham...

U novoj, trećoj utakmici na International Champions Cupu nogometaši Bayerna upisali su drugi uzastopni poraz. U dvoboju odigranom na Hard Rock Stadiumu u Miamiju, engleska je momčad nakon preokreta stigla do pobjede s 3:2.

Već u 15. minuti Bavarci su poveli nakon lijepe akcije, Rafinha je ubacio, a Meritan Shabani glavom skrenuo loptu u mrežu. Devet minuta kasnije novi pogodak u mreži Manchestera, ovoga puta nakon akcije dvojice veterana. Franck Ribery proigrao je Arjena Robbena krasnom dugačkom loptom, Nizozemac je primirio i matirao protivničkog vratara.

U 28. minuti Bernardo Silva zamijenio je Riyada Mahreza i donio preokret. Prvo je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena lijepo pronašao prostor i s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio suprotni kut.

Nakon samo šest minuta igre u nastavku Manchester je stigao do poravnanja, pucao je Phil Foden iz daljine, obranio je vratar Bayerna, ali na odbijanac je natrčao Lukas Nmecha i pospremio loptu u mrežu. Potpuni preokret stigao je u 70. minuti, u akciji je bio Bernardo Silva koji je pogodio bliži kut Bayernova gola i donio svojoj momčadi prvu pobjedu u ovom natjecanju.

Rose Bowl u Pasadeni ugostio je drugu utakmicu večeri gdje je nakon boljeg izvođenja penala do pobjede stigla Barcelona protiv Tottenhama s ukupnih 7:5.

Nakon prvih 45 minuta Barcelona je vodila s 2:0. Prvi pogodak stigao je u 15. minuti, a strijelac je bio Munir El Haddadi. U 29. minuti katalonska momčad podebljala je vodstvo, prekrasno je s ruba kaznenog prostora pogodio Arthur.

U nastavku susreta, u razmaku od samo dvije minute, Tottenham je stigao do poravnanja. U 73. minuti zabio je Heung-Min Son, a zatim je Georges-Kévin N’Koudou donio engleskoj momčadi i izjednačenje.

Rezultat se nije mijenjao sve do penala, a ključnim se pokazala treća serija u kojoj je Jasper Cillessen obranio jedanaesterac Anthonyju Georgiou. Pobjedu Barcelone potvrdio je Marlon.

International Champions Cup:
Bayern - Manchester City 2:3
Barcelona - Tottenham 2:2 (7:5 nakon penala)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!