Nogomet

Ivković: "Za prvu utakmicu prvenstva nisam previše zadovoljan, ali ni nezadovoljan"

Marjan Kreševac • nedjelja, 29.07.2018.
Ivković: "Za prvu utakmicu prvenstva nisam previše zadovoljan, ali ni nezadovoljan"
Foto: FaH

Istra i Slaven Belupo odigrali su danas u Puli po velikoj sparini susret prvog kola Hrvatski Telekom Prve lige koji je na kraju završio rezultatom 1:1 i podjelom bodova...

Teški su bili uvjeti za igru danas na stadionu Aldo Drosini no usprkos tome igrači su pružili dobru partiju i iako su gosti iz Koprivnice bili bliži pobjedi, neriješen rezultat ipak je na kraju nekako najpravedniji. Trener gostiju Tomislav Ivković nakon susreta nije se mogao odlučiti treba li biti zadovoljan ili ne nastupom svojih pulena: "Za prvu utakmicu prvenstva nisam previše zadovoljan ni nezadovoljan. Imali smo dominaciju većim dijelom, napadali smo i tražili situacije za gol."

Jednu takvu situaciju iskoristili su gosti u 52. minuti kada su došli do vodstva: "Postigli smo pogodak na početku drugog dijela uz malu dozu sreće, imali smo priliku i za drugi, nismo uspjeli i onda je normalno Istra uz pomoć publike krenula svim snagama naprijed pa što bude bude. Mi u toj situaciji nismo reagirali onako kako bi trebali, nismo imali dovoljnu mirnoću i onda smo i primili taj gol. No ipak, po šansama mislim da smo trebali pobijediti u utakmici."

Ivković je visoko postavio letvicu u pogledu ciljeva u novoj sezoni, a to je plasman među prvih pet momčadi. Nastup u Istri Ivković nije gledao kroz prizmu ciljeva na kraju: "U prvih tri, četiri kola svi se još uvijek traže, forma dolazi kroz utakmice tako da tek negdje nakon četvrtog kola možemo vidjeti gdje smo i što smo, odnosno koje su nam mogućnosti."

Manolo Marquez vodio je svoju prvu utakmicu na klupi Istre i kao njegov kolega s druge strane bio je podijeljenog mišljenja oko nastupa svojih nogometaša: "Počeli smo dosta loše prvo poluvrijeme, igrači su bili pod pritiskom i igrali su u strahu. Nitko nije želio imati loptu. To nam se događalo sve dok nismo primili gol, a onda su se igrači oslobodili i do kraja zasluženo osvojili bod.".

U Istri je ove sezone sve novo, novi trener i puno novih igrača i neminovna je činjenica da će trebati dosta vremena da se to sve skupa posloži u skladu s očekivanjima uprave i navijača: "20 novih igrača, novi projekti, jako je teško na početku. Danas nam je čak nedostajalo nekoliko igrača koji nisu uspjeli dobiti licencu za nastup. U ovoj fazi svaki bod koji uspijemo osvojiti bit će zlata vrijedan."

U sljedećem kolu Istra odlazi na noge aktualnom prvaku zagrebačkim Modrima, a Marquez je svjestan da ih čeka težak zadatak u Maksimiru: "Dinamo je prvak, pobijedili su Izraelce u kvalifikacijama za Ligu prvaka i ovaj tjedan ih očekuje uzvrat. Protiv Rudeša su odigrali 1:1 i mislim da će nama baš zbog tog rezultat biti znatno teže. Mi se ne predajemo i idemo tamo po bod, a ako možemo uzeti tri, uzet ćemo."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!