Tenis

Sjajna Donna Vekić drugom pobjedom u istom danu stigla do prvog finala sezone!

Dario Dodić • nedjelja, 05.08.2018.
Sjajna Donna Vekić drugom pobjedom u istom danu stigla do prvog finala sezone!
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Washingtonu. Nakon što je u četvrtfinalu svladala Magdu Linette Donna je u istom danu bila bolja i od Saisai Zheng i tako ostvarila plasman u finale...

Nakon iznimno napornog subotnjeg programa na WTA turniru u Washingtonu Donna Vekić osigurala je prvo finale ove sezone. Najbolja hrvatska tenisačica morala je u ranim poslijepodnevnim satima dovršiti četvrtfinalni meč protiv Magde Linette, da bi u večerašnjem terminu već igrala polufinale protiv 85. tenisačice svijeta, Kineskinje Saisai Zheng.

Oko ponoći po američkom vremenu Donna je stigla do trijumfa nad Kineskinjom, nakon gotovo sto minuta igre Hrvatica je došla do 2-0 u setovima i prvog finala ove godine.

Da je bilo jednostavno - i nije. Donna je na startu prvog seta protiv Zheng izgubila servis, da bi nakon 0:2 osvojila četiri igre zaredom i stigla do breaka prednosti. Nije ga dugo zadržala, Zheng je stigla do 4:4, povela i 5:4, nakon čega Donna trima vezanim gemovima stiže do prvog seta sa 7:5. Četiri set-lopte trebala je Vekić za pobjedu u prvom setu.

Drugi se set raspleo na vrlo sličan način. U trećoj igri Donna dolazi do breaka, koji ekspresno i gubi, da bi ga u petoj igri ponovno dohvatila. Mogla se u osmom gemu vratiti Zheng u život, ali Hrvatica spašava break-loptu, a zatim u devetom gemu novim breakom kapari finale Washingtona.

Tamo je čeka stara poznanica Svetlana Kuznjecova.

"Uvijek je lijepo biti u finalu. Mislim da nikada nisam igrala dva meča u jednom danu i moram reći da sam sinoć poprilično paničarila. Fizički sam spremna, a sada, znajući da mogu proći ovakve mečeve, osjećam da sam možda i u boljoj formi", poručila je Donna nakon meča i prokomentirala sljedeću protivnicu:

"Dobre smo prijateljice. Trenirale smo skupa prije turnira, treniramo često skupa. Bit će to sjajan meč."

WTA Washington, polufinale:
Donna Vekić (HRV, 7) - Saisai Zheng (KIN) 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.08.2018. u 10:21
    bravo, odavno nije dobila 4 meceva za redom! Da Ruskinja nema "mec manje", Donna bi trebala bit izraita favoritkinja, s tim da joj je protivnica 128.na WTA ljestvici
    narada108