Nogomet

VIDEO: Steaua sigurna prije susreta s Hajdukom, Poli ispraćen s četiri pogotka

Jan Šneler • nedjelja, 05.08.2018.
VIDEO: Steaua sigurna prije susreta s Hajdukom, Poli ispraćen s četiri pogotka
Foto: Dejan Popek

U posljednjoj utakmici prije dvoboja sa splitskim Hajdukom, Steaua je u sklopu trećeg kola prvenstva Rumunjske slavila protiv Polija...

Rumunji su spremni za ogled trećeg pretkola Europske lige protiv Hajduka. U posljednjoj provjeri, Steaua je s četiri pogotka ispratila gostujući Poli i u odličnoj atmosferi putuje u Split.

Poli svakako nije bezazlen protivnik te je i bukureštanskom sastavu povremeno stvarao probleme. Gosti su bili aktivni, većinom nastojali preko kontranapada doći do pogotka i tako trijumfirati. U 24. minuti, Florin Tanase je proigrao Harlema Gnoherea koji se odlično snašao u šesnaestercu i silovitim udarcem matirao gostujućeg vratara.

Mreže su mirovale neko vrijeme, Poli je uspješno zaustavljao sve napade Steaue. U nastavku susreta ponovno su dva ponajbolja igrača današnjeg susreta bila u prvom planu. Tanase je fenomenalnom loptom u prostor pronašao Gnoherea, a francuski napadač s desetak metara lobom donio novi pogodak domaćem sastavu.

Steaua je sada bila u prilično komfornoj situaciji te je mogla mirno privesti susret kraju. U 84. minuti, suludi potez Mousse Sanoha omogućio je domaćima da igraju završnicu s igračem više. Sanoh je nakon jednog duela, kopačkom udario Marka Momčilovića u nezgodnu mjesto i potpuno zasluženo dobio crveni karton, a vjerojatno će dobiti i podužu kaznu nakon pregledavanja snimke.

Domaći su prednost u broju igrača na terenu iskoristili na najbolji mogući način. Samo dvije minute nakon incidenta, Olimpiu Morutan proigrao je Dennisa Mana koji je s par metara pogodio za 3:0. Konačni udarac gostima nanio je Morutan pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Steaua je tako došla do prve pobjede u domaćem natjecanju, a nadajmo se kako će trener Hajduka Željko Kopić pronaći pravo rješenje za iznimno brze i pokretljive igrače Steaue. Rumunji nisu nimalo bezazlena momčad te Hajduk očekuje prilično težak dvoboj. Ipak, Splićani nisu bez šanse jer je rumunjska momčad pokazala u dvoboju protiv Polija određene nedostatke u posljednjoj liniji.

Liga 1, Rumunjska, 3. kolo:
Steaua - Poli Iasi 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!