Tenis

Barty i Stephens sigurne, Sabalenka i Curenko iznenadile u drugom kolu Cincinnatija

Jan Šneler • srijeda, 15.08.2018.
Barty i Stephens sigurne, Sabalenka i Curenko iznenadile u drugom kolu Cincinnatija
Foto: EPA

U drugom kolu WTA turnira u Cincinnatiju, Lesia Curenko iznenadila je devetu tenisaču svijeta Garbine Muguruzu i za malo više od dva sata prošla u osminu finala...

Iako se zbog kiše još nisu odigrali svi mečevi, među njima i onaj Petre Martić, u Cincinattiju smo mogli gledati zanimljive dvoboje. Veliko iznenađenje priredile su Lesia Curenko i Arina Sabalenka koje su kao potpune autsajderice prošle u osminu finala.

Sabalenka je igrala protiv Karoline Pliškove, devete nositeljice koja je prvi set odradila rutinski. Dva puta je oduzela servis protivnici i sa 6:2 okončala set za manje od pola sata. Očekivalo se da će Pliškova tako nastaviti i u drugom setu, no Sabalenka je pokazala puno bolju igru.

Uspjela je bjeloruska tenisačica doći do breaka u šestom gemu i uz velike probleme zaključiti set sa 3:6. U tom posljednjem gemu, Sabalenka je uspjela tek iz pete set lopte, dok je Pliškova propustila iskoristiti tri break prilike. Treći set bio je možda najmanje sadržajan. Tenisačice su dobro držale svoje servise te su odlučivale nijanse.

Pri vodstvu 5:4, Pliškova je imala dvije break, odnosno meč lopte, no nije uspjela. Da stvar bude gora po nju, već u sljedećem gemu dozvolila je Sabalenkoj da joj oduzme servis i prilično sigurnim servisom sa 5:7 dođe do velike pobjede.

Slično je Curenko slavila protiv Garbine Muguruze. Španjolka je nakon početnih problema, s dva breaka došla do slavlja u prvom setu s 2:6. U drugom setu, gotovo jednako kao i Sabalenka, Tsurenko je otkrila puno bolji tenis u sebi i uspjela doći do izjednačenja u setovima sa 6:4.

Ipak, treći set bio je odličan završetak jednog nevjerojatnog meča. Muguruza je bolje otvorila, povela s 0:3 i činilo se kako će Španjolka ipak doći do slavlja. Na njenu žalost, nije uspjela nego je dozvolivši nova dva breaka, Tsurenko s novih 6:4 prošla u osminu finala.

Ako su Muguruza i Pliškova imale problema, to se ne može reći za Sloane Stephens i Ashleigh Barty. Obje tenisačice su provele manje od 90 minuta na terenu, naročito Stephens koja je rutinski slavila protiv Tatjane Marije. U prvom setu nikakvih problema Amerikanka nije imala te je sa 3:6 došla do seta. U nastavku, manjih poteškoća imala je u trećem gemu kada je dozvolila protivnici da se brakom vrati, no vrlo brzo Stephens uzvraća udarac.

Mirno, kao i u prvom setu, Stephens dolazi do slavlja sa 6:2 i osigurava prolazak među 16 najboljih tenisačica. S druge strane, Barty također nije imala većih problema mada je prvi set bio dosta dinamičan. Izmjenjivale su se tenisačice u oduzimanju servisa, uspješno se Kaia Kanepi vratila nakon rezultatskog zaostatka, no nije uspjela osvojiti set.

Barty je konačno dočekala pogrešku nakon koje više nije bilo povratka te je sa 5:7 došla do slavlja u prvom setu. U nastavku meča, Kanepi ponovno dolazi u dobru poziciju, no još jednom ne uspijeva kapitalizirati vodstvo. Imala je 3:2 i svoj servis, no od svega ispalo je da je izgubila četiri gema zaredom. Čak dva puta napravila je break Barty i potpuno zasluženo prošla dalje.

WTA Cincinnati, drugo kolo:
Ka. Pliškova (Češka, 9) - Sabalenka (Bjelorusija) 6:2 3:6 5:7
Maria (Njemačka) - Stephens (SAD, 3) 3:6 2:6
Mertens (Belgija, 15) - Peterson (Švedska) 3:6 6:2 7:6(1)
Cornet (Francuska) - Makarova (Rusija) 2:6 0:6
Kanepi (Estonija) - Barty (Australija, 16) 5:7 3:6
Curenko (Ukrajina) - Muguruza (Španjolska, 7) 2:6 6:4 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!