Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 28.08.2018, 21:00 h, Zagreb, Stadion u Maksimiru
Suci: Bjorn Kuipers (Nizozemska), Sander van Roekel (Nizozemska), Erwin Zeinstra (Nizozemska)
Dinamo
Dinamo
Izet Hajrović 7'
1:2(1:0) Young Boys
Guillaume Hoarau 64' (11m), 66'

VIDEO: Dinamo ide u Europsku ligu, dvije pogreške u drugom dijelu bile su kobne

Branimir Korać • utorak, 28.08.2018.
VIDEO: Dinamo ide u Europsku ligu, dvije pogreške u drugom dijelu bile su kobne
Foto: FaH

Nakon remija u Švicarskoj 1:1, Dinamo u Maksimiru pred punim tribinama nije uspio izboriti prolaz u grupnu fazu Lige prvaka. Young Boysi upisali su pobjedu i poslali Modre u Europsku ligu...

Young Boys
Dinamo
Young Boys
5
(do 32')
22
(do 74')
99
(do 82')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
26
David von Ballmoos
5
Steve von Bergen
7
Miralem Sulejmani
(do 55')
8
Djibril Sow
13
Nicolas Moumi Ngamaleu
(do 90'+2')
16
Christian Fassnacht
(do 84')
22
Gregory Wüthrich
23
Loris Benito
35
Sekou Sanogo
43
Kevin Mbabu
99
Guillaume Hoarau
Pričuvni igrači
17
Roger Assale
55'
6
Leonardo Bertone
84'
20
Michel Aebischer
90'+2'
Trener
Gerardo Seoane

Dugo Zagreb nije tresla ovakva euforija zbog jedne klupske utakmice, Dinamo je zalaganjem na terenu i nekih stvari van terena kupio navijače, napunio tribine, ali nije uspio izboriti Ligu prvaka. Iako je poveo, prednost nije zadržao i upisao je poraz 2:1 u uzvratu.

U Bernu je odigrao 1:1 i izborio odličan rezultat uoči uzvrata, prepoznali su to i navijači koji su požurili u kupovinu ulaznica koje su rasprodane još dan uoči utakmice. Niti u klubu nisu očekivali ovakvo zanimanje, tribine su se otvarale praktički sektor po sektor i sve je bilo spremno za veliku nogometnu večer.

Vrlo rano Dinamo je stigao do vodstva. Već u sedmoj minuti Amer Gojak odlično je ubacio za Danija Olma koji vraća loptu u sredinu, obrana Young Boysa vrlo loše čisti opasnost te na loptu natrčava Izet Hajrović koji sa sedam-oasam metara zabija u suprotni kut.

Držao je Dinamo opasne Švicarce pod kontrolom i Young Boys nije uspio natjerati Modre u 16 metara kao što je to učinio u nekoliko navrata u prvom susretu. Jedina loša vijest iz prvog dijela bio je izlazak Arijana Ademija koji je napustio igru već u 32. minuti kada ga je zbog ozljede zamijenio Ivan Šunjić.

Do kraja prvog dijela Modri su imali još dvije dobre situacije, prva je došla nakon sjajnog prodora Gavranovića i proigravanja Oršića, no njegov udarac je blokiran. Drugi put prijetio je Hajrović izvana, lopta je skrenuta u korner, no Kuipers i njegovi pomoćnici to nisu primijetili.

Vrlo brzo u drugom dijelu Švicarci su ostali bez Miralema Sulejmanija koji je ostao ležati na travnjaku nakon čega je iznesen na nosilima.

U 63. minuti kazneni udarac za Young Boyse. Assale je ušao u 16 metara, bio u dvoboju s Leovcem, završio na travi, a sudac je pokazao na 11 metara. Siguran je bio Hoarau koji poravnava na 1:1.

Vrlo brzo Hoarau postaje veliki junak Švicaraca. Dvije minute nakon što je poravnao iz penala, poslije kornera iz blizine zabija za potpuni preokret, 2:1 Young Boysa, rezultat koji je u tom trenutku Švicarce vodio u grupnu fazu.

Dinamo više nije imao što čekati i krenuo je naprijed. U 71. minuti centimetri su ga dijelili od pogotka, dosuđen je slobodni udarac na dobrih 25 metara od gola, opalio je Hajrović i zatresao gredu.

Nakon toga Švicarci su jako dobro zatvorili prilaze svom golu kada bi Dinamo pokušao napasti, s druge strane pokušavali su iz kontranapada i bez većih problema kontrolirali su rezultat.

Tek u trećoj minuti sudačke nadoknade Gavranović je ozbiljnije zaprijetio nakon odbijene lopte, ali nije ju dobro zahvatio i pucao je visoko preko gola. Dvije minute kasnije pokušao je i glavom, ali pucao je ravno u vratara.

Young Boys je izdržao i odnio pobjedu 2:1 te izborio put u grupnu fazu Lige prvaka, a Dinamo će ove sezone nastupati u grupnoj fazi Europske lige.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Young Boys1:1Dinamo
Dinamo1:2Young Boys

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • MATE7328.08.2018. u 22:40
    Bolji young boysići i zasluženo vode trebalo je bit najmanje 4-1 za nijh al dobro je i ovo.
    MATE73