Nogomet

VIDEO: Blitzkrieg Crvene zvezde za ulazak u Ligu prvaka, Benfica u gostima razbila PAOK

Petar Jenjić • srijeda, 29.08.2018.
VIDEO: Blitzkrieg Crvene zvezde za ulazak u Ligu prvaka, Benfica u gostima razbila PAOK
Foto: EPA

Benfica i PSV odličnim su predstavama gotovo pa do poluvremena riješili pitanje prolaska, ali zato se prava drama odvijala u Salzburgu gdje je domaćin imao dva pogotka prednosti protiv Crvene zvezde koja se u dvije minute uspjela vratiti i doći do remija koji ih vodi u Ligu prvaka...

Ne pretjerano dobra predstava iz prve utakmice bila je dodatan motiv igračima Benfice da na uzvratu protiv PAOK-a daju sve od sebe i izbore ulazak u Ligu prvaka. Tako je u končanici i bilo. Portugalska momčad slavila je u gostima s 4:1.

Iako je grčka momčad postigla prvi pogodak, sljedećih tridesetak minuta u potpunosti je pripalo gostima koji su postigli četiri gola i tako riješili pitanje prolaska u sljedeću fazu.

Grčka momčad odmah se postavila jako dobro i počela prijetiti tražeći pogodak. Isplatilo se to u 14. minuti kada je stigla i do vodstva. Nakon krasno izigrane gostujuće obrane, Mauricio je proigrao Aleksandra Prijovića koji iz blizine nije imao težak posao skrenuti loptu u gol.

Tek sedam minuta kasnije Benfica je stigla do poravnanja. Ubacio je Pizzi iz kornera, a najviši u skoku bio je Jardel koji odličnim udarcem matira protivničkog vratara.

Sve se okrenulo do 25. minute, točnije do vrlo nesmotrene reakcije domaćeg vratara Alexandrosa Paschalakisa koji je skrivio kazneni udarac. Siguran izvođač bio je Eduardo Salvio koji je od stative zatresao mrežu.

U 38. minuti novi pogodak Portugalaca. Sjajnu akciju odigrali su gosti i potpuno izbacili suparničke braniče. Udarac je uputio neometani Pizzi s ruba kaznenog prostora i neobranjivo pogodio sami kut protivničkog gola

Četiri minute po ulasku u drugo poluvrijeme gostujuća momčad dobila je još jedan kazneni udarac, a ponovno je siguran s 11 metara bio Eduardo Salvio. Rezultat se do kraja nije promijenio, a domaćin je ostao i s igračem manje nakon što je Leo Matos dobio drugi žuti karton.

U ostatku utakmice rezultat se više nije mijenjao te je Benfica zasluženo stigla do prolaska dalje.

Golijada u prvoj utakmici i pobjeda od 3:2, dala je do znanja kako je PSV ipak favorit na domaćem terenu protiv Bate Borisova. Tako je i bilo. Nizozemska momčad slavila je s 3:0 i prošla u skupine lige prvaka. Dva pogotka postigla je u prvom poluvremenu, a u nastavku tek potvrdila pobjedu.

Gotovo pa istovremeno kao i na utakmici PAOK - Benfica pao je gol i u Eindhovenu. Poveo je domaćin nakon što je Luuk de Jong glavom prebacio loptu za Stevena Bergwijna, Nizozemac se uspio izboriti za prostor u šesnaestercu i zatresti mrežu.

Devet minuta prije odlaska na odmor domaćin je podebljao vodstvo, lijepo je ubacio Jorrit Hendrix na peterac gdje se našao de Jong i glavom skrenuo loptu u gol. U 62. minuti domaćin je postigao i treći pogodak na utakmici, strijelac je bio Hirving Lozano.

Jako dugo Salzburg ne uspijeva ući u Ligu prvaka, a večeras je napokon mogla stići i do tog ostvarenja. Domaća momčad bila je apsolutno bolja na terenu, redala priliku za prilikom, imala dva pogotka prednosti, ali vrlo brzo i stala.

Zvezda je u razmaku od dvije minute postigla dva pogotka i stigla do toliko željenog remija koji ih vodi u Ligu prvaka.

Salzburg je dominirao u prvih 45 minuta, imao nekoliko vrlo dobrih prilika za pogodak, ali do njega je stigao tek u samoj završnici poluvremena. Stigao je ubačaj Andreasa Ulmera s lijeve strane u kazneni prostor gdje se našao Munas Dabbur i sjajnim udarcem isprve pogodio pod same rašlje.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena domaća momčad dolazi do povećanja vodstva, nakon što Vujadin Savić ruši Hannesa Wolfa u kaznenom prostoru, a sudac dosuđuje kazneni udarac. Drugi puta na utakmici u strijelce se upisao Dabbur.

I onda u razmaku od samo dvije minute Zvezda dolazi do dva pogotka. Prvo je veliki posao napravio Miloš Degenek koji je ukrao loptu, a zatim ubacio s desne strane, nakon čega je dobro reagirao El Fardou Ben i skrenuo loptu u mrežu.

U 67. minuti potpuni povratak srpske momčadi u utakmicu, s centra je prekid izveo Krstičić i pogodio Degeneka koji udarcem glavom prebacuje protivničkog vratara.

Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu za domaću momčad.

Liga prvaka, 4. pretkolo:
PAOK - Benfica 1:4
PSV - Bate Borisov 3:0
Salzburg - Crvena zvezda 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!