Košarka

Repeša o preuzimanju BiH: "Postojali su kontakti, alarmantna je situacija, ali još ne znam što će biti"

Petar Jenjić • subota, 01.09.2018.
Repeša o preuzimanju BiH: "Postojali su kontakti, alarmantna je situacija, ali još ne znam što će biti"
Foto: EPA

Jasmin Repeša u razgovoru za sportsport.ba osvrnuo se na eventualni izbornički angažman na klupi Bosne i Hercegovine. Ističe kako određeni kontakti postoje, ali ne može još ništa sa sigurnošću reći...

Dosta problema ima košarkaška reprezentacija BiH. Izbornik Duško Vujošević neće biti u stanju voditi momčad zbog zdravstvenih problema, dok je pomoćni trener Mensur Bajramović napustio reprezentaciju i otišao u Hong Kong.

Iz Košarkaškog saveza BiH traže novo rješenje, a jedno od njih čini se da bi mogao biti Jasmin Repeša. Hrvatski trener u razgovoru za sportsport.ba kazao je kako postoje određeni kontakti, ali još ne može sa sigurnošću potvrditi.

"Postojali su kontakti jučer i danas jer je situacija vrlo teška i za kratko vrijeme treba se naći rješenje kako bi se spasilo što se spasiti može. Spreman sam pomoći koliko mogu, ali što se tiče angažmana, to je sve zbrda-zdola. Već imam isplanirane obaveze u devetom mjesecu, tako da ne znam kako to iskombinirati. Ne znam što će biti u ovom trenutku, vidjet ćemo, neko se rješenje treba pronaći jer izbornik treba dočekati igrače u ponedjeljak."

Osvrnuo se hrvatski trener i na trenutni igrački kadar kojim BiH raspolaže te bodovno stanje.

"Mislim kako se Nurkić dokazao i isprofilirao u odličnog NBA centra. Stipanović i Kikanović odlični su klupski igrači, a Musa neviđeni talent koji se i dalje treba razvijati. I ostali su igrači pokazali veliki potencijal u dosadašnjem dijelu kvalifikacija."

"Ne znam koliko je realno da bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo, gledano u bodovima, no sve je moguće dok se igra i ne treba gubiti nadu. Trebamo napraviti što bolji rezultat jer u sljedećem ciklusu nema NBA igrača ni Gordića koji igra Euroligu. Šteta bodova protiv Belgije, dobro mi nam došli, ali što je tu je.", dodao je Repeša za sportsport.ba.

Dodajmo kako BiH 13. rujna igra protiv Finke u gostima, a zatim tri dana kasnije kod kuće protiv Češke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!