Nogomet

VIDEO: Egipat predvođen Salahom potopio Niger, Kamerun se izvukao protiv Komora

Jan Šneler • nedjelja, 09.09.2018.
VIDEO: Egipat predvođen Salahom potopio Niger, Kamerun se izvukao protiv Komora
Foto: EPA

Odigrane su prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Afrički kup nacija, a jedno od većih iznenađenja je slabašna igra i jedva izboreni remi Kameruna na gostovanju kod Komora...

Reprezentativna je pauza te ovaj vikend prolazi u znaku natjecateljskih konferencijskih utakmica. Na afričkom kontinentu, na rasporedu su kvalifikacijske utakmice Afričkog kupa nacija. Iznenađenja nije bilo pretjerano, mada su neke zvučnije nogometne zemlje prilično podbacile.

Jedna od takvih je Kamerun koji je protiv neuglednih Komora izvukao remi u posljednjim trenucima utakmice. Domaće je doveo u vodstvo jedan od najvažnijih igrača Crvene zvezde ove sezone, El Fardou Ben već u 15. minuti utakmice. Dugo su držali vodstvo domaći, no nisu uspjeli izdržati do kraja. U 80. minuti bod je Kamerunu donio Stephane Bahoken.

Velikih problema imala je i Gana na gostovanju kod Kenije. Gostima nije pomogla niti činjenica što su posljednjih pola sata igrali s igračem više. Autogolom Nicholasa Opokua, Kenija je došla u vodstvo i uspješno ga zadržala do kraja susreta te se tako bodovno izjednačila s Ganom u skupini F.

Takvih problema nije imala ponajbolja afrička momčad, Egipat. Predvođeni sjajnim Mohamedom Salahom, Egipćani su s velikih 6:0 ispratili Niger. Nakon poraza u prvom kolu protiv Tunisa, Egipat si nije mogao dozvoliti novu lošu partiju i današnji rezultat potvrda je toga. Salah je postigao dva pogotka i promašio dva penala, a jedan je pogodak dodao i veznjak Arsenala Mohamed Elneny.

Afrički kup nacija, kvalifikacije:
Komori - Kamerun 1:1
Sejšeli - Nigerija 0:3
JAR - Libija 0:0
Kenija - Gana 1:0
Uganda - Tanzanija 0:0
Namibija - Zambija 1:1
Ekvatorijalna Gvineja - Sudan 1:0
Mozambik - Gvineja Bisau 2:2
Gambija - Alžir 1:1
Mauritanija - Burkina Faso 2:0
Egipat - Niger 6:0
Maroko - Malavi 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!