Nogomet

VIDEO: Turska u dramatičnoj završnici okrenula Švedsku, Srbija tek do boda, Portugal svladao Italiju

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.09.2018.
VIDEO: Turska u dramatičnoj završnici okrenula Švedsku, Srbija tek do boda, Portugal svladao Italiju
Foto: EPA

Nova večer Lige nacija donijela je i nova uzbuđenja diljem europskih terena. Posebno vrijedi izdvojiti preokret Turske u završnici susreta protiv Švedske, kao i pobjedu Portugala protiv Italije...

U Ligu nacija pobjedom je krenuo i Portugal koji je kod kuće bio bolji od Italije 1:0. Iako to rezultat možda i ne sugerira, domaćin je apsolutno zasluženo stigao do slavlja, a konačan rezultat mogao je biti i veći.

Portugalci su bili konkretniji u prvom poluvremenu, no ostali su bez pogotka. Čistili su Talijani loptu s gol linije, domaćin je pogodio i gredu, ali rezultat se nije mijenjao tijekom prvih 45 minuta.

Domaćin je do zasluženog vodstva stigao u 48. minuti, većinu posla napravio je Bruma koji je proigrao Andrea Silvu, a ovaj pogodio suprotni kut protivničkog gola.

Dramatična i vrlo zanimljiva utakmica odigrana je u Stockholmu gdje je do prve pobjede stigla Turska. Švedska je imala vodstvo od 2:0, a zatim i 2:1 do 88. minute kada gosti dvama pogocima u kratkom razdoblju dolaze do pobjede. Tako Šveđani neće pamtiti prvi nastup u Ligi nacija po dobrom.

Šveđani su poveli nakon 35 minuta igre, Isaac Thelin pucao je glavom, gostujući vratar obranio je njegov udarac, no lopta se odbila do istog igrača koji ju sada posprema u mrežu.

U 49. minuti vidjeli smo majstoriju Viktora Claessona, švedski igrač odlično je i neobranjivo pogodio s dvadesetak metara.

Dvije minute kasnije Turska je smanjila zaostatak, Hakan Calhanoglu izborio se za prostor u šesnaestercu i pogodio iskosa suprotni kut švedskog gola.

I onda dvije minute prije kraja Turska prvo dolazi do poravnanja, sjajno je Cenk Tosun petom proigrao Emrea Akbaba koji poentira za izjednačenje.

Nisu se Turci zadovoljili bodom i krenuli su po sva tri. Isplatilo im se to u drugoj minuti sudačke nadoknade, ubacio je Serdar Gurler, a Akbaba glavom zabio za pobjedu.

Dva je puta Srbija bila u vodstvu protiv Rumunjske i dva je puta to isto vodstvo prokockala pred domaćim navijačima. Gosti su tako nakon remija s Crnom Gorom remizirali i sa Srbijom.

Dobro je krenula Srbija u prvoj utakmici pred domaćim navijačima, u osmoj minuti imala je prvu konkretnu priliku, no Mitrović je pogodio gredu.

Ipak, u 26. minuti domaćin je stigao do vodstva. Pucao je Kolarov iskosa, rumunjski vratar brani, a lopta se odbija do Mitrovića koji, iako u padu, uspijeva ugurati u mrežu.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena problemi za domaćina. Kolarov je skrivio kazneni udarac, a izjednačenje Rumunjskoj donio je Nicolae Stanciu.

Srbija se vratila u vodstvo nakon nešto više od sat vremena igre. Mitrović je primio loptu u kaznenom prostoru, držao i okrenuo dvojicu protivničkih čuvara i namjestio loptu na volej te krasno poentirao.

Vrlo brzo Rumunjska je po drugi puta stigla do izjednačenja, Stanciu je ubacio nisku loptu iz kornera, do nje je stigao George Tucudean i skrenuo ju u bliži kut.

Bacio je domaćin sve karte u napad u posljednjih dvadesetak minuta, ali do pobjede nije uspio doći.

Pobjedu je upisala i Crna Gora koja je kod kuće bila bolja od Litve s 2:0. Oba pogotka zabila je u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Stefan Savić iz penala i Marko Janković.

Liga nacija, Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Portugal1:0Italija
1Portugal 45:3+28
2Italija 42:205
3Poljska 44:6-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!