Liga nacija, Liga A, skupina 4, 2. kolo, 11.09.2018, 20:45 h, Estadio Manuel Martínez Valero, Elche
Suci: Ruddy Buquet (Francuska)
Španjolska
Španjolska
Saul 24'
Marco Asensio 33'
Lovre Kalinić 36' (ag)
Rodrigo 49'
Sergio Ramos 57'
Isco 70'
6:0(3:0) Hrvatska
Hrvatska

VIDEO: Hrvatska razbijena i ponižena, ružno prizemljenje u Elcheu

Branimir Korać • utorak, 11.09.2018.
VIDEO: Hrvatska razbijena i ponižena, ružno prizemljenje u Elcheu
Foto: EPA

Nakon osvajanja drugog mjesta na svijetu, Hrvatska je i u Elcheu dočekana s pljeskom i uvažavanjem, ali na kraju susreta bila je potpuno razbijena i ponižena...

Španjolska
Španjolska
Hrvatska
1
David De Gea
2
Dani Carvajal
(do 75')
4
Nacho
15
Sergio Ramos
18
Jose Gaya
8
Saul
(do 64')
5
Sergio Busquets
(do 59')
21
Dani Ceballos
20
Marco Asensio
9
Rodrigo
22
Isco
Pričuvni igrači
16
Rodri
59'
10
Thiago Alcantara
64'
14
Cesar Azpilicueta
75'
Trener
Luis Enrique
2
(do 20')
17
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić

Nikada Hrvatska nije bila ovako ponižena i pregažena. Ništa nije funkcioniralo nakon početnih 20 minuta, Španjolci su mljeli i samljeli Dalićeve izabranike i za 45 minuta utrpali su im nevjerojatnih šest golova.

Bilo je svečano uoči početka susreta, Ivan Rakitić dobio je priznanje za 100. nastup u dresu Hrvatske, ali vjerojatno niti sam nije mislio da će on tako završiti.

Gotovo 25 minuta Hrvatska je igrala dobro i Španjolci su uglavnom bili nemoćni. Do tog prvog gola Španjolaca više su prijetili gosti, imala je Hrvatska nekoliko sjajnih prilika, ali lopta nije htjela u mrežu i Španjolska je pokazala kako se to radi te na odmor odnijela ogromnu prednost.

U prvih 15 minuta obrana domaćina bila je iznimno nesigurna, nije znala reagirati nakon visokog pritiska Hrvatske i to je dovelo do dvije šanse nakon velikih pogrešaka domaćina. Prvi put Rakitić je dobro pucao sa 16 metara, ali koji centimetar neprecizno, a zatim mu je u drugoj situaciji lopta pobjegla i Španjolci su se spasili.

Dvije još izglednije prilike stigle su nakon opasnih prodora i ubačaja Vrsaljka s desne strane. Prvo je sjajno proigrao Santinija koji iz blizine ne uspjeva ugurati loptu u mrežu i puca pokraj gola, a drugi put proigran je Perišić čiji je pokušaj blokiran u posljednji trenutak, domaćina je spasio uklizavanjem Carvajal.

Vrsaljko je kreirao te prilike, ali je u 20. minuti morao napustiti igru zbog ozljede, zamijenio ga je Marko Rog kojem to niti nije prirodna pozicija.

Prvi pogodak došao je u 24. minuti. Neopreznost na više razina, duboka lopta na desnu stranu došla je do posve samog Carvajala koji odlično centrira, a usamljeni Saul Niguez ubacuje se ispred Mitrovića i glavom zakucava loptu u mrežu.

Nakon primljenog gola Španjolska je zaigrala još bolje i u 33. minuti došla je do drugog gola. Ovaj put lopta je izgubljena na nekih 25 metara, kombinacija lošeg dodavanja prema Rakitiću i njegove neodlučnosti u izlasku prema lopti, uzima je Asensio i krasno pogađa.

Samo tri minute kasnije i treći pogodak. Ponovno je Asensio odradio sve, izvrtio je Pivarića, odlično opalio s 20 metara, a lopta se od grede odbila u Kalinićeva leđa te nakon toga u mrežu.

Već na odmoru bilo je 3:0 za Španjolsku koja je ekspresno odlučila o tome tko će do tri boda.

Ništa bolje nije bilo niti na ulasku u drugi dio. Već u 49. minuti Asensio je sjajno proigrao Rodriga, on bježi Vidi i lakoćom zabija za 4:0.

Tu Španjolci nisu stali. U 56. minuti došli su i do petog gola, nakon ubačaja iz kornera Ramos je ostao sam, jedini igrač kojeg moraš baš posebno paziti na kornerima ostao je nečuvan i rutinski zakucao loptu u mrežu Kalinića koji dotad gotovo ništa nije obranio.

Novi šamar stigao je u 70. minuti kada Španjolci zabijaju i šesti pogodak. Iznimno raspoloženi Asensio pronašao je na 13-14 metara Isca koji jednim driblingom izbacuje Roga i iz okreta pogađa suprotni kut. U razdoblju od 24. do 70. minute Hrvatska je primila šest golova.

Do kraja susreta bilo je klasično odrađivanje posla, svi su jednostavno jedva čekali kraj, posebno u hrvatskom taboru. Utakmica ne za zaboraviti već za dobro analizirati i vidjeti što sve nije valjalo, a malo toga je funkcioniralo.

Liga nacija, Liga A, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Engleska 46:5+17
2Španjolska 412:7+56
3Hrvatska 44:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!