Tenis

Prva meč lopta: Hrvatska u nikad jačem paru protiv Amerikanaca koji nemaju pravo na kiks

Jan Šneler • subota, 15.09.2018.
Prva meč lopta: Hrvatska u nikad jačem paru protiv Amerikanaca koji nemaju pravo na kiks

Kao što se i očekivalo, Borna Ćorić i Marin Čilić uspješno su odradili prva dva meča u polufinalu Davis Cupa te je Hrvatska u fenomenalnoj poziciji prije meča parova...

Iako su Borna Ćorić i Marin Čilić bili veliki favoriti protiv američkih tenisača, Davis Cup je specifično natjecanje u kojemu posrtaji favorita nisu rijetkost. Prekrasan je bio dan u Zadru, hrvatski tenisači fenomenalno su odradili prva dva meča i bez izgubljenog seta najavili drugi dan koji je rezerviran za meč parova.

Ako se nešto dramatično ne promijeni Hrvatsku će predstavljati Mate Pavić i Ivan Dodig, dok će s druge strane biti Mike Bryan i Ryan Harrison. Bit će to iznimno uzbudljiv meč. S jedne strane, svi hrvatski navijači oduševljeni su što konačno u hrvatskom dresu mogu vidjeti Pavića koji je zakopao ratne sjekire s izbornikom Željkom Krajanom.

Trenutno četvrtoplasirani tenisač na ljestvici parova velik je adut Hrvatske. Ne samo što Čilić više ne mora igrati parove te se na taj način može odmoriti za eventualni meč trećeg dana, već je Pavić puno iskusniji od Čilića u toj konkurenciji. S te strane, Hrvatska općenito trenutno ima možda i najbolje igrače parova na svijetu. Pavić, Dodig, Nikola Mektić i Franko Škugor sve su to sjajni igrači, u prvih 40 na ljestvici i ni s kim od nabrojanih Krajan ne bi previše pogriješio.

Ipak, lijepo je vidjeti Pavića koji će s Dodigom činiti iznimno jaki tandem u današnjem meču. S druge strane su Mike Bryan i Harrison. Bryan je nevjerojatan igrač, apsolutna legenda tenisa koji ima 18 Grand Slam naslova u konkurenciji parova, četiri u mješovitim parovima, a zlu ne trebalo sve to okrunio je i s tri olimpijske medalje, od kojih je jedna zlatna. Harrison također nije prinudno ovdje, iako bi sigurno Bryan bio daleko opasniji s Jackom Sockom.

Iako se hrvatski par nameće kao favorit, Amerikanci nisu nimalo lagan protivnik. Bit će to sigurno težak meč, iscrpljujuć meč u kojem će Amerikanci dati sve od sebe jer jednostavno pravo na pogrešku nemaju. Tradicija govori da Mike Bryan nema dobar omjer s Hrvatima u Davis Cupu. Davne 2005. godine izgubio je od Marija Ančića i Ivana Ljubičića, dok je prije dvije godine par Čilić/Dodig bio koban. Tek je 2009. godine uspio poraziti Roka Karanušića i Lovru Zovka.

Hrvatska se nalazi u odličnoj prilici i što je najvažnije po prvi puta nakon dugo vremena pritiska nema. Polufinale Davis Cupa je nevjerojatna stvar, a pogotovo je lijepo kada ulaziš u njega s vodstvom od 2:0. Igra se pred domaćom publikom, publikom koja voli tenis i koja će napraviti sve (u dozvoljenim granicama) da podrži domaće tenisače. Sprema se dobar meč, a to je nešto što i želimo. Sjajan meč i pobjedu Pavića i Dodiga za novo finale Davis Cupa, posljednjeg u ovom teniskom i atraktivnom izdanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!